Profilo Türkiye enerjisini topluyor projesi 3. yılında

Türkiye Enerjisini Topluyor” (TET) projesi üçüncü yılına girerken, geniş bir kadın izleyici kitlesi olan Derya Baykal Profilo Cevahir bayisini ziyaret ederek projeye destek verdi

19 Nisan 2013 / emlakwebtv
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin doğal kaynakların doğru ve verimli kullanımına, aile ve dolayısıyla da ülke bütçesine katkıda bulunmayı amaçlayan Türkiye Enerjisini Topluyor (TET) projesi üçüncü yılında kadınların çok sevdiği bir ismin desteği ile yeniden başlıyor. Başarılı televizyon programları, izleyenleri ile çeşitli platformlarda kurduğu sıcak ve güçlü iletişim ile geniş bir hayran kitlesi kazanan Derya Baykal, Profilo Cevahir bayisini ziyaret ederek TET projesine destek verdi. Derya Baykal, üçüncü yılında devam ettiği süre içinde Türkiye Enerjisini Topluyor projesini desteklemeyi sürdürecek. 

Baykal: “Kadınlar gerçekten evlerde enerji tasarrufu konusunda anahtar öneme sahip”
Profilo Cevahir bayisini ziyaretinde Derya Baykal büyük bir ilgiyle karşılandı. Ziyaret sırasında Türkiye Enerjisini Topluyor projesi ve proje kapsamında düzenlenen eğitimlerle ilgili bilgi verildi. Projenin evlerde enerji tasarrufu konusunda özellikle kadınlara ulaşmasının çok etkili olduğunu, böylelikle çevre ve ülke ekonomisi açısından önemli kazanımlar elde edileceğini belirten Derya Baykal şunları söyledi: “Türkiye Enerjisini Topluyor benim başından itibaren takip ettiğim bir proje. Projenin hedef kitlesi ile çok doğru olduğuna inanıyorum çünkü kadınlar gerçekten evlerde enerji tasarrufu konusunda anahtar öneme sahip. Enerji verimli ürünleri evlerde en çok onlar kullanıyor. TET eğitimleri ile kadınların elektrikli ev aletlerinin doğru kullanımı, dolayısıyla en üst düzeyde enerji tasarrufu elde edilmesi konusunda bilinçlendirilmesinin karşılığını çevre ve ülke ekonomisi açısından alacağımıza inanıyorum. Bu nedenle bugün buradayım. TET üçüncü yılında yoluna devam ederken, projeye hayat veren Profilo yetkilileri arasında bulunmaktan mutluyum. Projenin en etkili şekilde sürmesi için ben de elimden gelen desteği vereceğim.”

Tavukçuoğlu: “evlerde elektrikli aletlerin doğru kullanımı ile çevre ve ülke ekonomisi için fark yaratılabilir”
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu da , TET projesini üçüncü yılında yine büyük bir heyecanla sürdürdüklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Enerji tasarrufu ve bunun için evlerde elektrikli aletlerin doğru kullanımı ile çevre ve ülke ekonomisi için fark yaratılabilir. Ancak tüketicilerin enerji verimli ürünlere yaklaşımında bir eksiklik görülüyor. Tüketiciler her ne kadar aldıkları ürünlerin enerji sınıfına daha fazla dikkat etse de, bu ürünleri enerji verimliliği açısından en etkin şekilde kullanma konusunda aynı özeni göstermeyebiliyorlar. Biz, elektrikli ürünler üreten bir firma olarak, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapmamızın sosyal sorumluluğumuz olduğu düşüncesiyle, 2010 yılında TET projesini başlattık. Projemizin gördüğü ilgiden ve başarısından aldığımız güçle, hedeflerimizi daha da büyüterek üçüncü yılında Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyoruz. Derya Baykal’ın desteğinin bizi daha geniş kitlelere ulaştıracağına, böylelikle projemizin etkisini daha da artıracağına inanıyoruz.”

30 ilde düzenlenecek eğitimler için hedef kitle büyüyor

Türkiye Enerjisini Topluyor projesi bu yıl İstanbul, Edirne, Sakarya, Bursa, Çanakkale, İzmir, Uşak, Denizli, Muğla, Burdur, Antalya, Konya, Aksaray, Niğde, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Kayseri, Sivas, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Ankara ve Eskişehir olmak üzere 30 ilde düzenlenecek. Profilo bu yıl projede 5 bini aşkın kadına ulaşmayı hedefliyor. Bunun için bugüne kadar evlerde ve Halk Eğitim Merkezleri’nde düzenlenen TET eğitimleri, bu yıl GAP illerindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) ve üniversitelerin kız öğrenci yurtlarında da yapılacak.

Proje kapsamında ev ziyaretleri devam edecek. Önceden randevu alınıp gidilen evlerde toplanan kadınlara elektrikli ev aletlerini en tasarruflu şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda bilgiler aktarılacak. Kadınlara ayrıca TET kitapçığı da dağıtılacak.

Profilo’dan Enerji Tasarrufu’na Yönelik İpuçları:
• Çay ya da kahve yaparken içeceğiniz kadar su kaynatın, böylece ihtiyacınız olmayan suyu kaynatmak için harcayacağınız enerjiden tasarruf edersiniz.
• “Çamaşırlarımı yüksek ısıda yıkamam lazım” diye düşünmeyin. Tüm çamaşırları yüksek ısıda yıkamak sadece daha fazla enerji harcamanıza sebep olur.
• Buzdolabınızdaki sıvı yiyeceklerin üzerini kapatın. Sıvı yiyecekler dolabın içindeki nem oranını artırarak kompresörün daha fazla çalışmasına neden olur.
• Dondurulmuş gıdaları derin dondurucudan 1 gün önce çıkarıp buzdolabınıza koyun. Donmuş ürün, dolaba soğukluk vereceği için dolabınız daha az enerji harcayacaktır.
• Buzdolabınız fırın ve diğer ısı kaynaklarından uzakta olsun ki, serin kalmak için çok fazla çaba sarf etmek zorunda kalmasın.
• Verimli enerji kullanımı için buzdolabı ile arkasındaki duvar arasında en az 10 cm mesafe olmalı. Buzdolabının çevresi, toz ve hava sirkülasyonunu etkileyen maddelerden de uzakta olmalı.
• Bulaşık makinesi kullanmak elde yıkamaya göre yaklaşık 10 kat daha ekonomiktir. Bulaşıkları bulaşık makinesinde yıkayarak hem yarı yarıya daha az enerji harcarsınız hem de sudan tasarruf edersiniz.
• Elektrikli cihazlar düğmesinden kapatmadığınız sürece enerji harcamaya devam eder. Elektrik tasarrufu için cihazlarınızı mutlaka düğmesinden kapatmalısınız.
• Şarj cihazları da kullanılmadıkları zaman bile enerji harcar, cep telefonu gibi cihazlarınızı şarj ettikten sonra şarjı prizde bırakmayın. Bu şarj cihazının kullanım süresini de kısaltır.
• Düşük enerji ampulleri size gereken ışığı verdikleri gibi 3 kat daha az enerji harcar.

Daha Az Su kullanabiliriz!
• Profilo bulaşık makineleri, su enerji ve zaman harcama değerleri ile elde yıkama harcama değerleri karşılaştırmasına gelince;
• 50 C ekonomik programa göre;
Su: Elde yıkama ile 126 litre / Bulaşık makinesi ile 13 litre.
Enerji: Elde yıkama ile 2kWh / bulaşık makinesi ile 1kWh.
Zaman: Elde yıkama ile 106 dakika / bulaşık makinesi ile ise doldurma boşaltma için 15 dakika.
• Sebzeleri elde yıkama yerine bir kaba su koyarak onun içinde yıkarsak yılda 18 ton (900 damacana) su tasarrufu sağlarız.
• Sebzeleri yıkadığımız veya yumurta haşladığımız suyu çiçek sulamada kullanabiliriz
• Musluğunuz dakikada bir damla su sızdırıyorsa yılda 12 500 litre boşa akmış demektir. Bu da 1.250 damacanaya denk düşmektedir.
• Dişlerinizi fırçalarken veya duş yaparken aralarda suyu mutlaka kapatın.
• 5 dakikalık bir duş sırasında 60 litre su harcanıyor. Yeni duş başlıkları suyu ekonomik kullanıyor ve aynı zamanda suyun basıncını artırarak suyu verimli kullanıyor.
• Tuvaleti günde 1 kez de olsa çöp olarak kullanıp, amacı dışında sifonu çekerseniz yılda 4 ton su harcamış olursunuz.

Türkiye enerjisini topluyor hakkında detaylı bilgi için http://www.turkiyeenerjisinitopluyor.com/

Firma Bilgisi: Profilo

Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR