Portekiz Türk yatırımcının radarında

Avrupa gayrimenkul sektörünün en hareketli pazarlarından Portekiz Türk gayrimenkul yatırımcısının radarına girdi. Portekiz'in en önemli konut geliştiricilerinden biri olan Libertas Türkiyeli yatırımcıların karşısına ülkenin fırsatlarını anlatmak üzere çık

Türk gayrimenkul yatırımcısının radarına Portekiz kentleri girdi. Başta başkent Lizbon olmak üzere Portekiz pazarı, yüksek kira getirisi ve konutta değer artış potansiyeliyle alternatiflerine kıyasla ön plana çıkmaya başladı. Ülkenin en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri konumundaki Libertas&Portekiz'de Ev'in Türkiye lansman pazarı ve Türk yatırımcının ilgisini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Pascal Goncalves, ülkede konut fiyat endeksinin 2016'dan 2017 yılına dek yüzde 10 oranında geliştiğini söyledi. 

 

 

Portekiz konut pazarının dev potansiyeli

Konut alana vatandaşlık hakkı veren Avrupa ülkeleri arasında öne çıkan Portekiz'in en önemli konut geliştiricilerinden biri olan Libertas Türkiyeli yatırımcıların karşısına ülkenin fırsatlarını anlatmak üzere çıktı. Pascal Goncalves, Portekiz'de inşaat sektörünün ülke genelinde büyüme eğilimini sürdürdüğünü ve ülke ekonomisinin de her yıl ortalama yüzde 2.7 düzeyinde gelişim gösterdiğini belirterek: "Turizm sektörü ise yüzde 17 oranında büyüyor. Buna bağlı olarak yatırımlar ciddi oranda artış kaydediyor. " dedi. Özellikle vatandaşlık ve yatırım alternatifi olarak Türkiyeli yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarına da dikkat çeken Goncalves: "Türkiye Golden Visa’ya hak kazanan yatırımcı sıralamasında beşinci ülke konumunda bulunuyor  Sene sonuna kadar Çin ve Brezilya’dan sonra üçüncü ülke konumuna yerleşebilecek. 2018 Mart’a kadar Türkiye’den yatırım yoluyla alınmış Golden Visa sayısı 188." şeklinde konuştu.

 

 

 

Alternatif yaşam arayışlarının öne çıkan ülkesi

Portekiz'de yatırım ve yaşam konularında danışmanlık hizmeti sunan aracı kurumu "Portekiz'de Ev" ile Türkiye pazarına giriş yapan ülkenin en büyük gayrimenul geliştiricisi Libertas, Türkiye'deki ilk lansmanını İstanbul Soho House'da yaptı. Portekiz Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota ve Portekiz'de Ev&Libertas Yönetim Kurulu Başkanı Goncalves'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya iş dünyasının önemli isimleri katılım gösterdi. Portekiz Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Mota, ‘Google, Mercedes, Vodafone, Siemens gibi global şirketlerin de çeşitli yönetim birimlerini konumlandırdığı ve yeni iş olanakları yarattığı Portekiz'in yaşam amaçlı alternatif arayanlar için de öne çıkmaya başladığına dikkat çekerek: "Ayrıca turizm gelirleri ile de Portekiz ve özellikle Lizbon, sürekli yükselen bir grafik çiziyor.’ dedi.

 

 

500 bin Euro'luk yatırımlar AB vatandaşlığı hakkı

Dünyanın en güven 3'üncü ülkesi olan ve turizm gelirleri açısından günden güne artış performansı sergileyen Portekiz, diğer taraftan da gayrimenkul değer artışı ve turizm amaçlı kullanılan garanti kira gelirli projelerde de yatırım olanakları sunuyor. Portekiz, Golden Visa veren ülkeler arasında Türkiye'deki düzeni bozmadan ve yılda yalnızca 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak tanıyan yasal prosedürü ile de farklılık arz ediyor.

Portekiz'de Ev'den Yatırımcıya uzun soluklu hizmet

Bu kapsamda müşterisine uzun soluklu hizmet sunan Portekiz'de Ev de, Golden visa amaçlı konut alım sürecinde, banka işlemleri, yasal başvurular, konut seçimleri, gayrimenkulün işletilmesi ve satış sonrasındaki hizmetler de dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir yönetim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Sürecin her aşamasında yatırımcıya destek sunan firma Portekiz'de Golden Visa&AB Vatandaşlığı konularında da kişisel danışmanlık hizmetinde yararlanabiliyor. 

Golden Visa başvuru koşulları ve avantajları

Avrupa genelinde çalışma ve oturum izinlerini kapsayan Golden Visa'ya başvuru koşulu olarak 500 bin Euroluk bir ya da birden çok gayrimenkul yatırımına gereksinim duyuluyor. Başvuruda bulunan kişinin yanı sıra, eşi, 18 yaşını doldurmamış çocukları, 18 yaş üzerinde bulunan ama çalışmayan ve eğitim hayatına devam eden bekar çocuklarını ve belli koşullada ebeveynleri de kapsayan Golden Visa, oturma ve çalışma izninin yanı sıra Schengen bölgesinde de serbest dolaşım hakkı tanıyor. 
 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR