Polisan Boya'nın kurucusu yaşamını yitirdi

Polisan Boya'nın kurucu ismi, iş adamı Necmettin Bitlis, hayatını kaybetti. Bitlis'in Perşembe günü toprağa verilmesi planlanıyor

Türkiye yapı malzemeleri ve boya sektörünün en bilindik markalarından Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğu açıklanan Bitlis'in Perşembe günü gerçekleştirilecek cenaze töreni sonrasında toprağa verilmesi planlanıyor. Türk boya sanayiinin en önemli şirketlerinden biri olan Polisan'ın Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütmekte olan Necmettin Bitlis 89 yaşındaydı. 

Ünlü iş adamı Bitlis son yolculuğuna hazırlanıyor

Bundan yaklaşık bir ay kadar önce özel bir hastanede tedavisine başlanan Polisan Boya'nın kurucu isme Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Dün gece saatlerinde vefat ettiği açıklanan Bitlis, Perşembe günü Teşvikiye Camii'nde kurulacak cenaze namazının ardından Feriköy'deki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Bitlis tarafından kurulan Polisan Boya, halen Türkiye ekonomisinin en önemli kuruluşlarından biri olarak kabul ediliyor. 

Taziyeler Arifi Paşa Korusu'ndaki evinde kabul edilecek

Bitlis ailesi ise taziyeleri 27 Ekim Cuma gününden itibaren kabul etmeye başlayacağı öğrenildi. 6 gün boyunca devam etmesi planlanan taziyeler Necmettin Bitlis'in Bebek Arifi Paşa Korusu'nda yer alan evinde ve saat 17.00-21.00 saatleri arasında kabul edilecek. Diğer taraftan Bitlis adına, 26 Ekim tarihinde Hilton Bosphorus İstanbul Otel'de mevlit okunacağı açıklandı. 

Necmettin Bitlis kimdir?

1928 yılında Malatya'da dünyaya gelen ve ticaret lisesini tamamlamasının ardından çalışma hayatına atılan Necmetin Bitlis, Türkiye ekonomisinin en önemli markalarının yaratıcısı olarak tanınıyor. Polisan Kimya, Poliport, Polisan Yapı, Polisan Tarım ve Şark Mensucat gibi şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis, aynı zamanda Polisan Yapı Kimyasalları Şirketi'nde de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstelniyordu. Bitlis Malatya Eğitim Vakfı'nın kuruluşunda da öncü rol oynamış ve Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanlığı görevlerini de başarıyla yürütmüştü. Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis, aynı zamanda Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin de üyesi durumundaydı. 

İSO 500'deki dev şirket: Polisan Boya

Necmettin Bitlis tarafından 1964 yılında temelleri atılan ve kısa sürede aldığı mesafe ile Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri haline dönüşen Polisan Boya, halen İSO 500 listesinde 317'inci sırada yer alıyor. Şirketin gösterdiği başarılı performans üzerine harekete geçen Japon Devi Kansai de geçen yıl Polisan Boya'nın yüzde 50 oranındaki hissesini satın almıştı. Satışa paralel olarak Polisan Boya A.Ş. Polisan Kansai Boya San. ve Tic. A.Ş. ismini almıştı. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR