Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yüzde 14'lere varan mevduat faizinin sektör üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek: "Sorunlar çözülmezse 2018'in ortalarında bu baskı hissedilir hale gelecek..." dedi.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yüzde 14'lere varan mevduat faizi baskısının 2018 yılının ortalarına doğru hissedilir hale geleceğini söyledi. Gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotifi niteliğini taşıdığını ve Hükümet'in başta faiz problemi olmak üzere önemli sorunların çözümünde sektöre destek olması gerektiğini belirten Polat: "Bu baskıyı bugünden yarına hissetmeyiz. Ancak 2018'in ortalarına doğru, çözüm üretilmezse bu hissedilir hale gelecek..." şeklinde konuştu.
Erzurum'da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut geliştiricilerinin "satışların çok iyi gittiği" yönündeki beyanlarının metrekaresi 3-4 bin TL aralığında ve olasılıkla kent dışında uygulanan projelerde geçerli olduğunu vurguladı. Adnan Polat bu bölgelerde arsa bedellerinin düşük olması nedeniyle bu fiyatlarla satışların gerçekleşebildiğine dikkat çekerek: "Kent merkezlerine yapılan çok fazla büyük proje var. Referandumdan sonra ortamın daha sakinleşeceğini düşündük, daha istikrarlı olacağını düşündük ve satışların artacağını düşündük. Fakat hangi büyük yatırımcıyla konuştuysam, satışların çok da iyi olmadığını, bunun da nakit akışını etkilediğini dile getiriyorlar." dedi.
Adnan Polat, konut geliştiricileri için bu tablonun ilerleyen dönemlere ilişkin sıkıntı sinyali verdiğini ve özellikle mevduat faizinin yüzde 14'lere varan baskısının önem taşıdığına da vurgu yaptığı açıklamasında: "Mevduat faizi yüzde 14 olduğu vakit yatırımcı gayrimenkul almak yerine bu faizden yararlanmak itiyor. 2016 yılının başından beri o kadar çok şey oldu ki, güven bunalımı olmaya başladı. İnsanlar ya döviz ya altında bir şey olursa diye bekliyor. Firmaların nakit akışlarında bir sorun olur da bankalar bunları çözmezse ciddi sıkıntılar doğabilir. Ekonomiden sorumlu bakanlarımız, ve hükümetimizin dikkatini çekmek istedim. Bizim artık sıkıntı yaşamamamız lazım." ifadelerini kullandı.
Sektörün üzerindeki bu baskının kırılması için atılması gereken ilk adımın faizlerin aşağıya çekilmesi olduğunu söyleyen Polat: "Gayrimenkul sektörü 200 tane sektörü etkileyen bir alan. Milyonlarca insanın istihdamıyla ilgili ve ciddi bir değer yaratan sektör. Bunun tökezlememesi lazım ve lokomotif niteliğini taşıması isteniyorsa destek olunması gerekiyor. Buradaki tüm unsur, güven, insanların döviz ve altına bağımlılık, bankaların faiz oranları. Gayrimenkul sektörünü bugünden yarına etkileyecek bir durum değil ama 2018'in ortalarına hissediir hale gelecek. Gidişat böyle olursa bu sıkıntıları göreceğiz. İnşallah görmeyiz. Buradaki ilk şart faizlerin düşmesi..." ifadelerini kullandı.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, konut alımı için Türkiye tarihinin en uygun döneminin yaşandığını ve faizlerde olası bir düşüşün alım hareketliliğini sağlayacağını da dile getirerek: "Ben yatırımcıya şunu şöyleyeyim Türkiye tarihinin en uygun konut satış dönemindeyiz. Konut alıcılarının altından dövizden faizden vedalaşarak konuta yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. İstikrar oluştuğu anda alınan konutların fiyatları daha da katlayacak. " dedi.
Emlak Konut tarafından geliştirilen 2019'da öde kampanyasının da önemli olduğunu buna karşın bir çok bankanın buna yanaşmadığına da dikkat çeken Adnan Polat, İstanbul'da konut fiyatlarının böylesine yüksek olmasının temel nedeninin arsa maliyetlerindeki yükseklik olduğunu söyledi. Polat, Devlet'in kimi noktalardan kentsel dönüşümü kendisinin gerçekleştirmesi gerektiğine de vurgu yaparak: "Bakın örneğin, İstanbul"un merkezinde işgal altındaki bir bölge, 100 bin metrekarelik bir arsa var. Burada 8-10 katlı binalar yapıp insanlara verilmesi gerek. Çünkü özel sektör yapamaycak bunu. Yapılsa bile anormal imar durumu ortaya çıkacak. Bu arsanın 5'te 1'ine binaları yapıp diğer alanlar park bahçeye dönüştürülmeli. İStanbul hareket edemiyor." değerlendirmesini yaptı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde