Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" taslağı ile inşaat sektörünü yakında ilgilendiren düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yönetmelikle birlikte stüdyo daireler de tarihe karışmış olacak
Çevre ve Şehircilik bakanlığı "İnşaat Sektörünün Anayasası" olarak kabul edilen "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" ile inşaat sektörünü çok yakından ilgilendiren düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yönetmelik, özellikle "silüet" tartışmaları ve dikey yapılaşmaya yönelik eleştiriler sonrasında, "yatay" mimariyi teşvik edecek bir kapsam oluşturuyor.
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve sektöre sunacakları
Belediye ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen ve onlardan gelen yanıta göre yeniden şekillenecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı'nın Haziran ayına kadar onaylanması bekleniyor. Taslak özellikle çarpık kentleşme ve kötü silüet eleştirileri doğrultusunda biçimlenecek. Yönetmeliğin en dikkat çekici maddesi ise, stüdyo dairelerin yapımına bundan böyle izin vermeyecek olması.
En küçük daire 28.5 metrekare olacak
Kullanım amacı dışına çıkılan stüdyo dairelerin yapımını engellemeyi planlayan yönetmelikle birlikte bundan böyle en küçük daire 28.5 metrekare ve 1+1 modelinde olabilecek. Minimal birim olarak ub daire 12 metrekarelik bir oturma odası, 9 metrekarelik 1 yatak odasının yanı sıra, en az 3.3 metrekarelik mutfak, 3 metrekarelik banyo, 1.2 metrekarelik tuvalet kısımlarından meydana gelebilecek.
Yatay mimarinin teşviki ve görsel standartlar
Yeni düzenlemenin ana hedefi ise yatay mimariyi teşvik olacak. Yoğunluk artışının engellenmesini hedefleyen taslak, aynı zamanda binaların dış cephe görünümleri de standartlara bağlanacak. Mahal ve çevreye uygun yapılarla ilgili olarak dış cephe bya ve kaplamalar ve çatı malzemesi de Belediyelerin inisiyatifinde olacak.
Yeni İmar Yönetmeliği'ndeki diğer maddeler
- Hafriyat yapı ruhsatı: Yeni yönetmelikle birlikte hafriyat için yapı ruhsatı beklenmeyecek.
- Paratoner zorunluluğu: Sağlık ve eğitim tesisleri, kamu binaları, oteller ile yüksek bina ve tesislere paratoner koyulması mecbur hale gelecek.
- Öncü Proje zorunluluğu: Projelerde avan mecburiyeti yalnızca kamu binaları için geçerli olacak
- Teraslara havuz ve bahçe: Teraslara havuz yapılabilecek. Bu kısımlar bahçe olarak da kullanılabilecek.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde