Dünya bir dönüm noktasında. Paris Anlaşması, küresel emisyonların yüzde 56.75’inden sorumlu 72 ülkenin onayıyla 4 Kasım’da yürürlüğe giriyor
Dünya bir dönüm noktasında. Paris Anlaşması, küresel emisyonların yüzde 56.75’inden sorumlu 72 ülkenin onayıyla 4 Kasım’da yürürlüğe giriyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 191 ülkenin imzaladığı ve geçtiğimiz Aralık ayında kabul edilen anlaşma, tarihte en hızla hayata geçirilen anlaşmalardan biri olacak.
İklim değişikliğine neden olan seragazı emisyonlarının azaltılması ile küresel ısınmanın en fazla 2°C ile sınırlandırılmasını öngören Paris Anlaşması’nın yürürlüğe girmesi için küresel emisyondaki payı en az yüzde 55 olan, 55 ülkenin onayı gerekiyordu. Bu şart, küresel emisyonların yüzde 56.75’inde sorumlu 72 ülkenin onay vermesi ile sağlandı.
Türkiye henüz onaylamadı
Türkiye ise Paris Anlaşması’nı imzaladı fakat henüz onaylamadı. Türkiye hükümetinin artan elektrik ihtiyacının karşılanması noktasında sergazı emisyonunu azaltıcı tedbirler uygulamaya yönelik endişeleri bulunurken Greenpeace ile Avrupa Birliği Yenilenebilir Enerji Konseyi’nin hazırladığı Enerji Devrimi Raporu, Türkiye’nin sahip olduğu sürdürülebilir enerji potansiyeli ile seragazı emisyonunu azaltırken dünyaya öncülük edecek adımlar atmasının mümkün olduğunu ortaya koyuyor.
Diğer ülkelere örnek olabilir
Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Takım Lideri Ansgar Kiene de eski ve kirli enerji üretim biçimlerinde ısrarcı olmanın sadece iklim değişikliğini olumsuz yönde etkilemekle kalmayacağını; suyumuzu, yiyeceğimizi ve havamızı da kirleterek yaşam kalitemizi de düşüreceğine dikkat çekiyor. Kiene, yenilenebilir enerjilere öncelik vermesi durumunda Türkiye’nin gerek ekonomik alanda gerekse Paris Anlaşması kapsamında öncü adımlar atmasının mümkün olduğunun altını çiziyor; “Türkiye yenilenebilir enerji kaynakları ile donatılmış bir ülke. Özellikle Türkiye’nin güneş potansiyeli birçok ülkeden çok daha yüksek. Bu bağlamda Türkiye’nin karar alıcıları, iş dünyası liderleri ve vatandaşları bu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmanın yollarını arayarak, Türkiye’yi güneş enerjisi konusunda dünyada lider pozisyonuna taşıyarak, diğer ülkelere de örnek teşkil edebilirler.”
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde