Türkiye'nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli Ovit'in resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Geçen yılın kış aylarında zorlaşan koşullar sebebiyle Ovit Tüneli kontrollü olarak araç geçişine açılmıştı.
Geçen kışın ağırlaşan koşullarında kontrollü de olsa araç geçişine açılan Ovit Tüneli'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir-İstanbul Otoyolu ile birlikte Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ulaştırma projeleri ve yatırımlarının en önemli etaplarından biri olarak gösterilen Ovit Tüneli'nin açılışını yaptı.
Yılın 6 ayında ulaşıma kapalı olan Ovit Geçidi'ne alternatif ve sürekli yol olanağı sunmak amacıyla projelendirilen Ovit Tüneli, toplamda 412 milyon 366 bin TL'ye mal oldu. Proje ile birlikte bölge halkının olumsuz hava koşullarından etkilenmeden sürekli ulaşım olanağına sahip olması sağlandı. Yılın 12 ayında da ulaşıma olanak veren Ovit Tüneli, diğer taraftan Rize ile Erzurum arasındaki mesafenin de 4 kilometre daha kısalmasını sağladı.
Türkiye'nin son yıllarda geliştirdiği en önemli ulaştırma yatırımlarından biri olarak dikkat çeken Ovit Tüneli'nde tek tüpte ve kontrollü geçişler başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Ovit Geçidi'nin kapanması sonrasında kontrollü olarak sağlanan geçişler sürücüler için önemli bir geçiş kolaylığı sundu.
Rize'nin İkizdere İlçesi'nde inşaat çalışmaları yaklaşık 5 senedir devam etmekte olan Ovit Tüneli'nde araç geçişi kontrollü olarak sağlanmaya başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Ovit Geçidi'nin kapanması üzerine tek tüpten ve kontrollü olarak sağlanan geçişler, sürücülerin yoğun kar yağışı ve zor geçiş etabından kurtulmasına olanak sağladı. Kasım ayı içinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından "ışık göründü" töreni yapılan Ovit Tüneli, 14.3 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olma özelliğini taşıyor. Proje bu haliyle tüm dünyada 3'üncü sırada yer alıyor.
Ovit Tüneli projesi aslında ilk olarak Osmanlı Devleti döneminde tasarlanmıştı. Osmanlı arşivi kayıtlarında 1880 yılında Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında kendine yer bulan proje, yine 1930 yılında yeniden gündeme gelmişti. Dönem koşullarında bölgede yaşayan halkın kazma ve küreklerle yol yapımı için yönlendirildiği bu proje, zaman içinde rafa kaldırılmıştı. Projenin yapımın bu dönem içerisinde zaman zaman yeniden gündeme gelse de yeniden ciddiyetle ele alınması için Cumhurbaşkanı Recey Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminin beklenmesi gerekti. 13 Mayıs 2012 tarihinde temelleri atılan projenin Işık Göründü töreni ise geçen yılın Kasım ayında gerçekleşmişti. Bu tören, 11 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşmişti. Bugün gerçekleştirilen açılışla birlikte 137 senelik bir hayal de hayata geçirilmiş oldu.
Ovit Tüneli'nin hizmete açılmasında ise bir kaç günder şiddetini giderek artıran kar yağışı yoğun biçimde etkili oldu. Özellikle dün gece başlayan kar yağışı ile birlikte Ovit Dağ Geçidi'nin ulaşıma kapandığını açıklayan yetkililer, araç trafiğinin tek tüpte ve kontrollü olarak Tünele yöneldirildiğini belirtti. Ovit Tüneli'nde aydınlatma ve mekanik aksamların yapımı ise halen devam ediyor. Bugün Ovit Dağ geçidini kullanmak isteyen sürücüler için de sürpriz olan bu kararla birlikte yoğunluğa sebebiyet veren araçlar, eskor aracı eşliğinden tünelden geçme şansına kavuştu. Yolcular, Ovit Dağı'nın zorlu koşullarının aşılmasında rol oynayan projenin bölge için büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.
- Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin birinci tüneli: Ovit Tüneli, 14.3 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en uzun çift tüplü tüneli olma özelliğini taşıyor.
- Giriş ve çıkış kotları: Ovit Tüneli'nin giriş kotu 2 bin 54, çıkış kotu ise 2 bin 260 metre düzeyinde
- Toplam Maliyet: Ovit Tüneli 412 milyon 366 bin TL'ye mal oldu.
- Kısalan yol miktarı: Rize ve Erzurum arasındaki ulaşım Ovit Tüneli ile birlikte 4.4 kilometre oranında kısaldı. Proje ile birlikte kış aylarında kapanan yollar nedeniyle aksayan ulaşım da 12 aya tamamlanmış oldu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde