Osmangazi Köprüsü'nden geçen araç sayısını değerlendiren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: "Garanti rakamının altındayız. Başlangıçtaki 11-12 binlik geçişe kıyasla iyi durumdayız..." dedi.
Geçiş garantisi sistemi ve Hazine'den müteahhit firmalara ödenen garanti para uygulamasıyla kamuoyunun gündeminden düşmeyen Osmangazi Köprüsü'nden gelen son veriler, köprüden geçiş yapan araç sayısının günden güne yükseldiğini, buna karşın halen garanti edilen düzeyin çok altında olduğunu gösteriyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yap-işlet-devret yöntemi ile inşa edilen projeden bugün itibarıyla geçen araç sayısını 21 bin adet olarak açıklarken: "Garanti rakamının altındayız. Ancak başlangıç rakamları olan 11-12 bin ile kıyaslarsanız ulaştığımız seviye çok önemli..." ifadelerini kullandı. Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün hizmete açılmasından bu yana geçen 9 aylık dönem içinde geçen araç sayısının 5 milyon 753 bini bulduğunu ve günlük ortalama geçişin 21 adede ulaştığını söyledi
Bakan Ahmet Arslan, araç geçiş garantisi sistemine yönelik tartışmaların hatalı bir perspektiften yürüdüğünü ve mega yatırımın bölgenin değerlenmesine yaptığı katkının hesaba katılmadığını söyledi. Bakan Arslan: "Arsa fiyatları 3 kat yükseldi diye haberler gündemden düşmüyor. Bu fiyatlar durduk yerde yükselir mi? Bu bir değer yaratıldığını gösteriyor. Demek ki insanlar burada yaşamak istiyor, talep artıyor. İkinci olarak bu bölgelerde yatırımın önü açılmış oluyor. Geçmişte buralara yatırım yapmak kazançlı değildi, ama şimdi kazançlı..." ifadelerini kullandı. Osmangazi Köprüsü gibi mega projelerin yatırım hevesi ve iştahını artırdığını ve bu nedenle arsa fiyatlarında artış yaşandığını belirten Bakan Arslan: "İnsanlar bu atlamasın, Gerek arsa gerek konut fiyatlarındaki artış önemli bir gösterge. Bu yatırım 25 milyonun birbirine kolay erişimini sağlıyor..." dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yılda köprüye Hazine'den aktarılacak bedellerle ilgili acımasız eleştirilerin yapıldığını ancak çok sayıda haber ve yorumun gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek: "Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yollarından araç geçmemesi durumunda, işletmeci firmaları verilen garanti, yılda 750 milyon dolarlık ödenek çıkarıyor. Bu rakamdan da vergi ve işletme rakamları ile vergiler düşülüyor. Bu kadar araç geçmesine karşın yıllık ödenecek miktarın 1,5 ya da 2 milyar lirayı bulacakmış gibi söylentiler çıkıyor..." ifadelerini kullandı.
Açıklamasında Hazine'den müteahhitlere ödenecek garanti para sistemine yönelik eleştirilerin ortaya konulan projenin vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiği faktörünü hesaba katmadığını da dile getiren Bakan Arslan: "Kimse kusura bakmasın. Biz bu projeleri hayata geçirirken, bunun bir ihtiyaç olup olmadığını soruyoruz. Kamunun bunu yapacak gücü yoksa, param yok diyerek insanlarımızı dünyanın yararlandığı nimetlerden faydalandırmayalım mı? İmkanlarımız sınırlı ancak ülkenin her tarafına bölünmüş yol ve hizmet götürüyoruz. Bu durumda alternatif finans yöntemlerini kamu-özel sektör işbirliğini devreye sokuyoruz..." şeklinde konuştu.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, böylesine büyük bütçeli yatırımların hayata geçirilmesinde kamu-özel iş birliği yönteminin dışında kredi çekerek borçların ödenmesi yoluna da gidilebilme olasılığının bulunduğunu belirterek: "Ancak biz bunun yerine, kamu - özel iş birliği, başarılı olduğumuz örnek bir uygulama... Dünya da bizden örnek alıyor. Köprünün yarattığı katma değer ve artan değerlerle Türkiye çok daha fazlasını kazanıyor..." ifadelerini kullandı.
Bu tip projelerde araç sayısının önemli olmadığını, önemli olanın bölge sanayisinin büyümesi olduğunu da açıklayan Bakan Arslan: "Aradaki farkı Karslılar, Hakkarililer, Sinoplular, Mersinliler ödüyor diyorlar. Hayır, oluşturulan katma değer dönüp dolaşıp, bu kentlere hizmet olarak dönüyor..." dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, mega projeler ve araç geçiş garantisi sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Osmangazi Köprüsü'nün fizibilite çalışmalarında üçüncü yıla dek araç geçiş garantisinin öngörülmediğini belirten Arslan, projenin 300'ü otoyol, 133'ü ise bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometrelik mesafe ile İzmir'e ulaşımın önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde