Nijerya, konut krizine çözüm bulmak için dünyada bir ilke imza atarak plastik şişeleri bir araç olarak kullanmaya karar verdi
Nijerya, konut krizine çözüm bulmak için dünyada bir ilke imza atarak plastik şişeleri bir araç olarak kullanmaya karar verdi. Ülkede, barınma sorununu çözmek için yüksek maliyetli ev yapımı yerine plastik şişeler ve çamurdan evler inşa ediliyor. Üstelik bu evlerin en önemli özelliği, çevre dostu olmaları.
16 milyon konuta ihtiyaç duyulan ülkede geleneksel yöntemlerle ev inşa etmenin maliyeti yüksek. Nijerya da bu maliyetlerden dolayı sivil toplum örgütlerinin önerdiği bir ev yapımına başvuruyor. Halk, plastik şişelerden ve çamurdan ev yapımına başlıyor. Plastik kullanımının fazla olması ve doğaya verdiği zararın da çok çok yüksek olması, yeni bir kullanım alanı yaratma fikrini ortaya çıkarıyor. Tüm bunları göz önünde bulunduran halk, STK'lar tarafından öne sürülen plastik şişelerden ev inşa etme fikrini benimseyerek işe koyuldu.
Kaduna'da kurulmuş olan Yenilenebilir Enerji Geliştirme Derneği'nin, Londra'da kurulmuş Afrika Toplumu Vakfı'nın yardımıyla geliştirdiği proje, konut sorununa çözüm bulmak ve çevresel duyarlılığı arttırmayı hedefliyor. Bu projeyle, hemen her gün 3 milyondan fazla plastik şişenin çöpe gittiği Nijerya'da sadece fazla plastiklerin değerlendirilmesi düşünülmüyor, aynı zamanda evlerin sıfır karbon emisyonu fikriyle üretilmesi planlanıyor.
Aynı zamanda evlere, güneş panelleri ve geri dönüştürülmüş insan ve hayvan atıklarındaki metan gazı ile enerji sağlanması tasarlanıyor.
Şişe evleri tasarlamak için ilk olarak işçiler plastik şişeleri kumlarla dolduruyor ve ardından çamur ve çimentoyu kullanarak bunları bir araya getiriyor. Bir araya getirilen içi dolu plastik şişeler cüruf briketlerinden çok daha dayanıklı bir duvar oluşturuyor. 2 odalı bir evi toplamda 14.000 plastik şişe ile tamamlayabiliyorsunuz.
Çevre dostu olmalarının yanında bu evler aynı zamanda yangına ve depreme dayanıklı olma özelliği de taşıyor.
Bu uygulama birçok ülkedeki plastik atıklar için uygulansa, evsiz insanlar için ev istihdam etmek mümkün hale gelir. Yılda milyarlarca plastik şişe atık sahalarına gidiyor. Sokaklarda yaşayan insanlar düşünüldüğünde plastik evler evsizlik sorununa da önemli bir çözüm olarak düşünülebilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde