Türkiye Müteahhitler Birliği ile Güney Kore Müteahhitler Birliği arasında imzalanan mutabakat ile dev pazarlarda ortak hareket kararı alındı.
Türkiye Müteahhitler Birliği, 500 milyar dolarlık dünya inşaat pazarındaki gücünü artırmak amacıyla stratejik bir adım attı. Güney Kore Müteahhitler Birliği-CAK ile imzalanan protokol ile iki ülke müteahhitleri dev pazarlarda işbirliği ve ortak hareket kararı almış oldu.
Türkiye ve Güney Kore İnşaat pazarının önde gelen firmaların temsil eden birliklerin imzaladığı mutabakat zaptının önemine dikkat çeken Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, iki ülke arasındaki mevcuç ortaklığın güçlü bir ivme kazanacağını söyledi. Yenigün, bugüne dek Güney Kore ile Türkiye'nin 2011-2018 arasında yaklaşık 25 milyar dolarlık ortak proje üstlendiğini hatırlatarak: "Bu protokol çerçevesinde işbirliğimiz artacak, üye firmalarımız birbirlerinin faaliyetlerini daha yakından takip edebilecek, finansal ve teknolojik kapasitelerini birleştirme imkanlarını değerlendirebilecek, üçüncü ülkelerde ortak hareket etme ve pazar paylarını artırma olanağı bulacaktır" şeklinde konuştu
Dünyanın en büyük müteahhitleri listesinde Türklerin yükselişi sürüyor. Ayrıntılar için En Büyük Uluslararası Müteahhitlik Firmaları haberimizi inceleyebilirsiniz
Kurulan ortaklık ile Sahra Altı Afrika başta olmak üzere Orta Doğu ve Avrasya ülkelerinin yanı sıra Hindistan gibi çok sayıda pazarda daha etkili yer alma fırsatına kavuşulacağını ve bu süreçte de iki ülke Eximbanklarının değerli desteklerinin önem arzettiğini söyleyen Yenigün: "Türk müteahhitleri, yurtdışında bu yıl Ağustos sonu itibariyle 11 milyar dolarlık yeni iş tutarına ulaştı. Artış eğilimindeki enerji fiyatları ve hedef pazarlardaki fırsatların etkisiyle yıllık iş tutarımızın bu yılın sonunda yeniden 20 milyar dolar düzeyine çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu
Güney Kore Müteahlitler Birliği Başkanı Joo Hyun Yoo da, kendi üyeleri ile Türk müteahhitleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin her iki ülkenin küresel inşaat pazarındaki konumunu güçlendireceğini vurgulayraak: "“Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiyebugüne kadar önemli bir büyüme kaydetti. Bugün büyük potansiyel taşılan bir ülke konumuna geldi. Özellikle inşaat sanayinde küresel bir güç haline geldi." ifadelerini kullandı.
Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası alanda altına imza attığı işlerin tutarı 342 milyar doları buldu. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından yayınlanan Nisan 2017 analizinde, 115 ülkede gerçekleştirilen 9 bine yakın projenin en önemli kısmını yüzde 19.6 ile Rusya oluşturdu. Rusya'yı yüzde 13.8 ile Türmenistan, yüzde 8.4 ile Libya, yüzde 7.2 ile Irak ve yüzde 6.3 ile de Kazakistan izledi.
Bakan Pekcan'dan inşaatçılara olumlu mesajlar... Ayrıntılar için İnşaat Sektörüne Hükümet Desteği konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
Diğer taraftan 2017'nin ilk çeyrek döneminde üstlenilen uluslararası projelerin büyüklüğü ise 2.9 milyar dolar olarak ölçüldü. 28 uluslararası proje ile bu tutara ulaşan Türk firmalarının gösterdiği performans, 2016 yılının aynı döneminde gerçekleştirilen 1.1 milyar ABD Doları tutarındaki proje bedelinin iki katının aşıldığını gösteriyor. Türkiye İMSAD Raporu'nda yapılan değerlendirmede "Gerçekleşen proje bedelinin iki katından fazla olması nedeniyle yurtdışı müteahhitlik hizmetleri segmentine ilişkin toparlanma beklentilerini güçlendirmiştir." ifadelerine yer verildi.
İnşaat sektörünün performansının genel ekonomik performansın üzerinde seyrettiğinin de belirtildiği raporda, yatırım fırsatları ve finansman riskleri gibi faktörlerin de etkisiyle, büyüme gücünün önümüzdeki dönemde 2016 yılında yakalanan yüksek büyüme ivmesinin bir miktar yavaşlamasının beklendiğine de dikkat çekildi. Türkiye İMSAD raporunda, 2016 yılına kıyasla normalleşme eğiliminin daha güçlü olacağına vurgu yapılarak
"Rusya ile ilişkilerde kademeli normalleşme ile yeni pazarlardaki fırsatlar da değerlendirildiğinde, 2017 yılının, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin gelişimi açısından son 10 yıllık dönemde kazanılmış ivmenin maalesef kaybedildiği bir yıl olan 2016'dan daha olumlu bir dönem olacağı umulmaktadır." ifadelerine yer verildi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde