Müteahhitlerin ekonomiye katkısı 200 milyar dolar

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi'nin ilk gününde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın Türk müteahhitlerinin geçen yıl ekonomiye 200 milyar dolarlık katkı sunduğunu söyledi

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet  Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Türk müteahhitlerinin 2017 yılında ekonomiye sunduğu katkının 200 milyar dolar seviyesini bulduğunu söyledi. Aydın: "İnsanoğlu var oldukça inşaat sektörü var olacak ve gelişecektir." ifadelerini kullandı. 

İnşaat sektörünün önemi

İstanbul Aydın Üiversitesi, Mühendisler Vakfı ve Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliğiyle düzenlenen İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi yapıldı. Dünyanın en büyük 245 inşaat firmasından 45'inin Türk firması niteliği taşıdığını söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr Mustafa Aydın, Türk müteahhitlerin, 2017 itibariyle, 6 bin projeye imza attıklarını ve 200 milyar dolar civarında da ciro yaptıklarını biliyoruz. İnsanoğlu var oldukça inşaat sektörü var olacaktır ve gelişecektir." dedi.

İnsanın kalite talebi artıyor

Aydın, binasız bir hayat olamayacağını ve arz ve talep dengesi itibarıyla insanların çok daha kaliteli yaşam talebinde bulunduklarını belirterek: "Kaliteli anlayış ile binaların teknolojilerle donatılması gerektiği ortaya çıkıyor. İnsanlar daha az enerji tüketmek, enerjiye daha az para vermek istiyorlar. Daha kaliteli ısınmak, çevre ile uyumlu binalarda oturmak istiyorlar. Kısacası, insani binalarda yaşamak istiyorlar" dedi. 

İnşaat sektörü üniversite koordinasyonunun önemi

Aydın, İnsanların artan taleplerine yanıt vermek için ihtiyaç duyulan insan kaynaklarının da üniversitelerde bulunduğunu hatırlatarak: "Sektörle üniversitelerin işbirliği bu noktada çok önemli. Üniversitelere de önemli görevler düşüyor. İşbirliği ile ezbere dayalı, teorik eğitimin yerini pratik eğitim alır" ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz

Zirvede konuşan Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da, Türkiye'nin inşaat sektöründe başarılı bir ivme yakaladığını söyledi. Bayraktar, daha az emekle daha fazla verim alınabilmesi için yapılması gereken çok şey olduğuna dikkat çekerek: "Türkiye’nin kadastrosunun genel ağı bitirilmeli, hem dijital ortamda hem parsel bazında bitirilmesi lazım. Ardından coğrafi bilgi sisteminin milimetrik tarzda dijitalleştirilmesi lazım. Böylece Türkiye’deki en büyük maden yatağının nerede olduğundan, çakıl taşına kadar her türlü bilgiye ulaşılabilecek. Çevre, nazım-imar ve uygulama-imar planlarının artık yap-boz olmaktan çıkarılması lazım. Her gün parsel bazında plan değiştirerek bu iş yürümez" dedi.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR