Konut kredisi faizlerinin düşmesi ve projelerdeki yeni kampanya dönemleri ile birlikte yastık altındaki paralar gayrimenkul yatırımına dönmeye başladı
06 Haziran 2013 / emlakwebtv
Konut kredisi faizlerinin düşmesi ve projelerdeki yeni kampanya dönemleri ile birlikte yastık altındaki paralar gayrimenkul yatırımına dönmeye başladı. Ayrıca bahar ayları satış ofislerini ziyaret ederek projeleri gezmek için de en uygun zaman. Ancak konut alırken bir ev sahibi olmanın mutluluğuna kapılıp önemli detayları unutmamak ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç pişmanlık olabiliyor. Konut tercihinde binanın zemininden projenin konumuna, iskanından net ve brüt metrekaresine, sosyal donatılarından proje sahibi firmaya kadar araştırılması gereken birçok konu var. İnşaat sektöründe 25 yıldır pek çok projeye imza atan Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, konutta doğru tercih için dikkat edilmesi gereken bu püf noktalarını anlattı.
Yalçıntepe: “Konut alırken zeminin ve binanın sağlamlığı çok önemli”
İster yatırım ister kullanım amaçlı olsun konut tercih edeceklerin projenin kendisi kadar zeminini de incelemeleri gerektiğini söyleyen Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, “Binanın balçık mı, kum mu yoksa kaya zeminde mi olduğu öğrenilmeli. Proje henüz inşaat aşamasındaysa zemin raporuna da bakılabilir. Ardından proje de aynı titizlikle incelenmeli. Binanın tekniğine uygun yapılması, çok iyi bir statik projeye sahip olması gerekiyor. Bir deprem ülkesi olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu yüzden zeminin sağlamlığı ve binanın Deprem Yönetmeliği’ne uygun olması hayati önem taşıyor.” dedi.
Merkezi konum hem kolaylık hem kârlılık demek
Tercih edilecek projenin ulaşım araçlarına, ihtiyaca göre havaalanı, okul ya da hastanelere yakın olmasının önemine değinen Mehmet Yalçıntepe, doğru lokasyonlarda yer alan projelerde hem hayatın kolaylaşacağını hem de konumu sayesinde projenin değerinin artıracağını belirtti.
Konut alınabilecek bölge alternatifleri birden fazla ise o bölgedeki değer artışlarının ve kira gelirlerinin incelenebileceğini söyleyen Yalçıntepe, Marmara depreminden sonra inşa edilmiş olan ya da mümkünse yeni olan konutları tercih etmenin avantajlı olduğuna dikkat çekti.
Yalçınkaya: “Net ve brüt metrekare arasındaki fark büyük önem taşıyor”
Konut alırken en yanıltıcı unsurlardan birinin metrekareler olduğunu ifade eden Yalçıntepe, “Dairenin net ve brüt metrekareleri mutlaka öğrenilmeli. Brüt metrekareye hangi alanların ilave edildiğini tespit edip, brüt metrekare ile net metrekareyi kıyaslamak gerekiyor. Bazı projelerde kat bahçeleri, teraslar ve koridorlar gibi iskan edilemeyecek alanlar iskan içerisine katılıyor. Bu yüzden son kullanıcı, net kaç metrekare aldığını bilmeli ve bu da tapuda yazmalı.” şeklinde konuştu.
Konutlarda metrekarelerin odalara ne şekilde bölündüğünün dikkat edilmesi gereken başka bir püf noktası olduğunu anlatan Yalçıntepe, “Evde yaşayacak kişi sayısı kaç olursa olsun konfor metrekarenin doğru bölünmesi ile sağlanır. Kimi projelerde 100 metrekareden küçük bir alan bile 3+1 olabiliyor. Bu durumda ev sahipleri küçük ve kullanışsız, hiçbir şeyi sığdıramadıkları odalarla karşı karşıya kalıyor. Metrekare özellikleri dışında evin inşa planı da çok önemli... Biçimsiz yapılmış bir salon kaç metrekare olursa olsun kullanışlı olmayabilir.” açıklamasında bulundu.
Yalçıntepe: “Projeyi de iyi inceleyin inşa eden firmayı da…”
“Ev alırken önemli olan noktalardan biri de projeyi inşa eden firmanın güvenilirliği ve geçmişidir.” diyen Mehmet Yalçıntepe, sektörde uzun yıllar hizmet vermiş, verdiği sözlere sadık olan firmaları tercih etmek gerektiğini vurguladı.
Konut alırken sadece görünen yüzeylere değil detaylara da dikkat ekmek gerektiğini söyleyen Yalçıntepe, sonradan sürprizlerle karşılaşmamak için; “Konutun ses yalıtımı ya da artık zorunlu olan ısı yalıtımı var mı? Bina ve konutun inşaat malzemesinin kalitesi nedir? Projenin sosyal donatıları nelerdir? Mevcut aidat ne kadar?.” gibi soruların sorulması gerektiğini belirtti.
Yalçıntepe: “Ev de alın komşu da”
Proje genelindeki müşteri profili ile ileride komşu olunacağına dikkat çeken Yalçıntepe, ev sahibi olunduğunda ortak alanların paylaşılacağı komşular, sosyal ve mutlu bir yaşam için önemli bir etken. Projenin müşteri profili doğru değerlendirilmeli ve birlikte yaşamak isteyeceğiniz bir sosyal çevre olup olmadığı dikkatlice gözlemlenmeli.” dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde