İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Kanal projesinin İstanbul'un sonu olacağını söyledi
Bilim insanlarının karşı yöndeki itirazlarana rağmen Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından "Kim ne desin yapılacak" dediği Kanal İstanbul Projesi'ne yasal statü kazandıran "Su Yolu" tanımı 13 Nisan 2016 tarihli TBMM birleşiminde kabul edildi.
Karadeniz ve Marmara'nın ekosistemi bozulur
Gelişmeyle ilgili bir açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, projenin Karadeniz ve Marmara Denizi'nin ekosistemi üzerinde onarılamaz bir bozulma yaratacağını ve zaten bitmiş durumda olan İstanbul'un sonu anlamına geldiğini söyledi. Kanal İstanbul'un hayata geçirilmesi halinde ortaya çıkacak sonuçlar üzerine çalışmalar yapan bilim insanlarına atıfta bulunan Gökçe:
"İstanbul`un yaşam destek sistemleri olan kuzey ormanları, su havzaları, tarım ve mera alanları, yer altı suları ile biyolojik çeşitlilik üzerinde oluşturacağı tehditler ve yer altı su direnajının bozulacağını gündeme getirmişlerdir" dedi.
Bir yaşam yıkıcı proje: Kanal İstanbul
Cemal Gökçe Kanal İstanbul'un hayata geçirilmesi halinde İstanbul'un şu sorunlarla baş etmesi gerekeceğini vurguladı:
- Nüfus yoğunluğunda sıçrama: Kanal İstanbul kente göçü artıracak. Nüfus 25 milyona çıkacak. Trakya bölgesi nüfusu 40-45 milyon olacak.
- Su kaynaklarının tahribatı: Bugün bile İstanbul'u zora sokan içme suyu kaynakları daha da daralacak. Kazı ve dolgu işleri toprak kaynalarına ve yer altı suyunun drenaj sisteminin bozulmasına yol açacak.
- İş makinelerinin doğal yaşam üzerindeki etkiler: Büyük ölçekli kazı, dolgu, dinamit ve iş makine kullanımından doğan egzoz ve gürültü doğal yaşam üzerinde olumsuz bir etki yaratacak.
- Karadeniz'i koruma protokolüne aykırılır: Proje, "Bükreş Sözleşmesi" ile 2011 tarihli "Karadeniz Biyolojik Çeşitlilik ve Peyzajın Korunmasına İlişkin" protokole de aykırılır teşkil edior. Bu haliyle Karadeniz'e komşu ülkeleri de ilgilendiriyor.
- Doğal yaşam üzerindeki etki: Bölgenin doğal yaşamı ve eko-sistem üzerinde önemli zararları olacak.
- İstanbul'un kırsalı darmadağın olacak: Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak kanal projesi, köy ve kırsal yaşam üzerinde yıkıcı bir etki yapacak. Kanal üzerinde en az 10 yeni köprü yapılacak.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde