Marmaray Sirkeci istasyonu istikametinde yer alan tünel fayanslarında yaşanan nemlenme izlerinin kaynağı hala belirlenemedi.
Marmaray'ın Sirkeci İstasyonuna giden tünellerinde gözlemlenen 'nemlenme' izlerinin kaynağı hala belirlenemedi. TCDD, temizlik için kullanılan 'kimyasalların' neden olduğunu söylese de, Birleşik Taşımacılık Sendikası İstanbul Şube Başkanı Mithat Ercan, sorunun, yetersiz izolasyon çalışmasından kaynaklandığını iddia etti.
Fayanslar renk değiştirdi
Radikal'den Fundanur Öztürk'ün haberine göre Marmaray Sirkeci İstasyonuna giden tünellerde yaşanan nemlenme olayından dolayı fayanslarda renk değişimi yaşandı. Çalışanlar, sorunun yaklaşık 6 aydır devam ettiğini, ancak müdendisler sorunun kaynağını hala bulamadı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TCDD, renk değişiminin temizlik için kullanılan kimyasallardan kaynaklandığını önü sürdü. Nemlenmenin zeminde değil ancak duvarlarda olabileceğini açıklayan TCDD, Sirkeci hattının fayanslarının erken döşendiğini ve yapım esnasında önceden döşenen fayansların üzerinin sunta ile kaplandığını beliterek, suntalardan fayanslara reçine aktığını iddia etti.
Kimyasal mı sızıntı mı?
TCDD'nin kimyasal açıklamasını reddeden Birleşik Taşımacılık Sendikesi İstanbul Şube Başkanı Mithat Ercan, projenin aceleye getirildiği ve izolasyon çalışmalarının yeterince tamamlanmadığını iddia etti. Karadan gelen bazı yer altı suyu sızıntılarının önlenemediğini ve tünele giriş-çıkış noktaları olan Üsküdar ve Sirkeci'de benzer olayların yaşandığını söyleyen Ercan: 'Sızıntı küfe dönüşürse sızıntının nereden kaynaklandığını bulmak daha da zorlaşacak. İnşaat halindeyken izolasyonun düzgün yapılması gerekiyordu.' şeklinde konuştu.
Deniz tüpünde sızıntı var mı?
Hasan Bektaş şu an için herhangi bir tehlikenin bulunmadığını, gerçek riskin denizin altındaki tüpte bir sızıntı olması halinde yaşanacağını belirtirken çalışanlar, nemden dolayı zor zamanlar geçiriyor. İsmini vermek istemeyen görevliler:'Zaman zaman nefes almakta zorlanıyoruz ve iş çıkışlarında eklem ağrısı çekiyoruz.' şeklinde konuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde