Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü (RMI) Bilimsel Araştırma Merkezi tarafından, İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bir yerleşkede "büyük çaplı yangın testi" gerçekleştirildi.
Fabrika yerleşkesinde 90 metrekare büyüklüğünde, 5 metre yüksekliğinde inşa edilen ve mevzuattaki standartlar çerçevesinde 4 farklı cephe kaplama sisteminin uygulandığı yapıda test yapıldı.
Testin ilk aşamasında, 5 santimetrelik EPS sisteminin uygulandığı yapı içerisinde oluşturulan 1x1 metre genişliğindeki alana konulan odunlar, bir itfaiyeci tarafından ateşe verildi. Devamında ise 5 santimetrelik taş yünü, 10 santimetrelik EPS, pencere kenarı yanmaz malzeme ile yangın bariyerli 12 santimetrelik EPS’li sistemler deneye tabi tutuldu.
Standardı 22 dakika olan yangın süresi 30 dakikaya çıkarıldı. Bu sürede termal kamera ile yapılan ölçümlerde alevlerin yüksekliği kademeli olarak 3,5 metreye, sıcaklık da 500 dereceye kadar ulaştı. Süre sonunda yangın itfaiyeciler tarafından söndürüldü ve yapı soğuduktan sonra incelendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, incelemenin ardından, üretim standardına uygun olarak üretilmek kaydıyla yanlış malzeme olmadığını, ancak yanlış kullanılan malzeme olduğunu söyledi.
Test uygulanan yapıda, Bakanlıkça yayımlanarak 1.1.2015 tarihi itibari ile zorunlu kılınan ve yönetmelikle de düzenlenecek olan, 7 katmanlı mantolama ısı yalıtım sisteminin, mevzuatın öngördüğü standartlarda uygulandığı için cephede yangına neden olmadığını vurgulayan Selami Merdin "Bu test bize bakanlığımızın belirlediği standartların yerinde olduğunu gösterdi. Bundan sonraki süreçte bu standartların uygulanmasını sağlamak için çalışacağız" dedi.
Genel Müdür Merdin, nitelikli uygulamanın ve komponentlerin (bileşenlerin) standartlara uygun seçilmesinin de önemli olduğuna dikkati çekerek, bu çerçevede gerekli düzenlemeleri yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde