Maket üzerinden gayrimenkul almak niyetinde olanların ya da alanların ‘maketten konut satışı sözleşmesi’ hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olması şart. Aksi takdirde ileride oluşabilecek sorunlar nedeniyle mağduriyetlerin yaşanılması kaçınılmaz olur. Bu sö
İnşaat süreci başlamayan ya da inşaat halindeki bir konut projesinden, maketi üzerinden ev aldığınızı düşünelim. Böyle bir durumda azami ölçüde dikkat etmeniz ve bilmeniz gereken hususlar olduğunu biliyor muydunuz? Bu hususların başında ise ‘maketten konut satışı sözleşmesi’ gelmekte. Nitekim maket üzerinden yapılan konut satışlarında, bu sözleşme imzalanıyor ve asıl mesele de işte burada başlıyor.
Öncelikle maketten konut satışı sözleşmesi hakkında yapılan en geniş tanımı vererek, konuya giriş yapalım. Bu sözleşme, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor. Kanun ve yönetmeliklerle düzenlenen maketten konut satışı sözleşmesi, söz konusu bu kanun ve yönetmeliklerde ‘ön ödemeli konut satışı’ adı altında ele alınıyor.
MAKETTEN KONUT SATIŞINDA BUNLARA DİKKAT!
Kanunen geçerli olması şart
Yukarıda da belirttiğimiz gibi maket üzerinden gayrimenkul alırken imzalanan ‘maketten konut satışı sözleşmesi’, kanun ve yönetmeliklerle düzenleniyor. Ve sözleşmenin kanunen geçerli olması kesinlikle şart. Bunun için de şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. Peki bir maketten konut satışı sözleşmesi, şekil şartlarına göre nasıl kanuni geçerliliğe sahip olur?
Maketten konut satışının tapu siciline tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmesinin ise noterde düzenlemesiyle, bu sözleşme kanunen geçerli olacaktır. Eğer kanunen geçerliliği olmayan bir sözleşme imzalarsanız, satıcı, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez. Satıcı, geçerli bir sözleşme yapılmış olmadıkça tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde