Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileri, Limak’ı Türkiye’nin en iyi havalimanı işletmecisi seçti. Ödülü ise Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir aldı
28 Mayıs 2014 / Emlakwebtv
Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, 2. Havacılık İşletmeciliği Ödülleri Programı kapsamında havacılık sektörünün en iyilerini seçti. Ulaştırma alanında Türkiye’de ve yurt dışında önemli yatırımlara imza atan Limak, üniversitenin İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda, Türkiye’nin “En iyi havalimanı işletmecisi” seçildi. İşletmesini gerçekleştirdiği yurt içinde İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG) ve yurt dışında Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı (PIA)’ndaki işletmecilik başarısıyla ödüle layık görülen Limak adına ödül törenine katılan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, havacılık sektöründe geleceğin profesyonellerinin elinden ödül alıyor olmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
Havalimanı işletmeciliğinin tüm dünyada uzmanlık isteyen çok özel bir alan olduğunu belirten Özdemir, “Verdiği hizmet açısından uluslararası standartlarda olması zorunlu olan bir havalimanını, bu standartlara uygun olarak yönetmek, dikkat ve yoğun emek isteyen bir iş... Biz de ISG ve PIA’da bu gayret ve dikkatle işletmecilik yapıyoruz. Ortaklarımızla işletmesini üstlendiğimiz ISG, bugün dünyada örnek alınan ve Türkiye için gurur kaynağı olan bir işletme halini almıştır” dedi. Özdemir, ISG ve PIA’daki işletme prensiplerini, deneyim ve birikimi İstanbul Yeni Havalimanı projesine de aktarmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’de sivil havacılığın gelişimi açısından Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Ebru Özdemir, “Yaptığımız işin akademik temelde değerlendirildiği bir ortamda değer bulduğunu görmek bizi son derece mutlu etti. Bu nedenle tüm çalışanlarımız adına Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
Limak, GMR ve Malezya Havalimanları ortaklığında kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., yap-işlet-devret modeliyle yapılan özelleştirme ihalesini kazarak, mevcut terminalin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteliyle CIP tesislerinin 20 yıl süreyle işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. Yapılan ek yatırımlarla işletme süresi 2030 yılına kadar uzatıldı.
Türkiye’de havacılık sektörünün en önemli yap-işlet-devret projelerinden birine imza atan Limak, GMR ve Malezya Havalimanları Konsorsiyumu, Limak İnşaat’ın üstlendiği havalimanı ve eklerinin inşasını 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlayarak, 31 Ekim 2009’da hizmete açtı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG), 2009 ve 2010 yıllarında, Airport Council International tarafından dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. 2008 yılında yıllık yolcu sayısı sadece 4,4 milyon iken, 2009’da yüzde 50 büyüyerek 6,6 milyon yolcuya ve 2010’da yüzde 76 büyüyerek 11,6 milyona ulaştı. 2011 yılında ISG, toplam 13,7 milyon yolcu, 2012 yılında 14,9 milyon yolcu ve 2013 yılında yaklaşık 19 milyon yolcu ağırladı. Havalimanı, 2013 yılında yine Airport Council International tarafından 10-25 milyon yolcu kapasiteli havalimanlarındaki yolcu sayısı artışına göre yapılan sıralamada dördüncü kez birinci oldu. ISG, 2014 yılının ilk dört ayında ulaştığı yüzde 40’lık büyüme ile başarısını artırarak sürdürüyor.
İnşaatında kullanılan sismik izolasyon yapılarıyla 2010 yılında Amerikan Risk Management dergisi tarafından ‘Dünyanın en güvenli 5 yeri’ arasında gösterilen ISG, çevreye en az zarar verecek şekilde, ileri teknoloji, fiziki altyapı ve eğitimli insan gücüne yatırım yaparak modern ve çevre dostu bir terminal işletmeciliği modeli uyguladığı için, 2012 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ‘Yeşil Kuruluş’ unvanına hak kazandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde