Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, UPYE’nin düzenlediği ‘İnşaat Şirketlerinde Kurumsallaşma’ paneline konuşmacı olarak katıldı
24 Aralık 2013 / emlakwebtv
Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, UPYE’nin (Uluslararası Proje Yönetimi Enstitüsü) Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlediği İnşaat Proje Yönetim Semineri’ne konuşmacı olarak katıldı. ‘İnşaat Projelerinde-Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kurumsallaşma’ alt başlığıyla gerçekleşen seminerde ‘İnşaat Şirketlerinde Kurumsallaşma’ paneline konuşmacı olarak katılan Dr. M. Emre Çamlıbel, son 20 yılda inşaat sektöründe yaşanan değişimleri anlattı. Dr. Çamlıbel “İnşaat sektöründe teknolojinin kullanımı, Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı tecrübeleri dolayısıyla uluslararası know-how transferi, değişen mühendislik eğitimi, sermaye yapısındaki değişim, sektörün genişlemesi ve sektörün derinleşmesi sonucu daha kompleks ve uzmanlaşarak ayrışmış bir sektör ortaya çıktı.” dedi. Bu durumun rekabeti de farklılaştığını belirten Dr. Çamlıbel, bu ortamda farklılaşabilmek için olması gerekenleri de anlattı. Dr. Çamlıbel “Rekabeti yönetmek için uygun ölçüde kurumsallaşmak gereklidir. Buradaki kurumsallaşmadan kasıt ise kurumsal yönetişimdir. Kurumsallaşma sürecinde ve devamında insan faktörü son derece önemlidir. İşlerin kişilerle değil sistemle ilişkilendirilmesi sonucu faaliyetler sürdürülebilir bir şekilde devam edebilir. Sonucunda elde edilecek değerler ise; şeffaflık, hesap verebilirlik, eşitlik, süreklilik, büyüme, itibar ve en önemlisi iş başarısı olacaktır” dedi.
Çamlıbel: “Soyak, kurumsallaşma süreci sayesinde 2007 yılında ‘Ulusal Kalite Başarı Ödülü’ne de layık görüldü”
Bu kapsamda Soyak’ta yürütülen kurumsallaşma faaliyetlerinden de söz eden Dr. Çamlıbel “Sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen ve 50 yılı aşkın bir süredir memleketimize hizmet sunan Soyak’ta kurumsallaşma kaçınılmaz bir süreçti. 1961 yılında proje bürosu olarak faaliyetlerine başlayan Soyak daha sonra 1963-1978 yılları arasında müteahhitlik firması olarak yoluna devam etti. 1978-1985 yılları arasında uluslararası müteahhitlik ve sanayi faaliyetlerine başladı. 1985-1998 yıllarında mevcut faaliyetlerine ek olarak yap sat modelini geliştirerek faaliyetlerini sürdürdü ve son olarak 1998 yılından sonra da yüklenici olmak yerine yatırımcı/geliştirici olarak işveren oldu. Bu süreçte Soyak iş akışlarını, prosedürleri ve görev tanımlarını iş odaklı olmaktan insan odaklı olmaya yönelik değiştirdi. Sektörüne internetten satış, müşteri hizmetleri, yeşil bina, sürdürülebilir yaşam raporu, yeşil bina kredisi gibi birçok ilkleri kazandıran Soyak, kurumsallaşma süreci sayesinde 2007 yılında ‘Ulusal Kalite Başarı Ödülü’ne de layık görüldü.” dedi.
Çamlıbel: “Kurumsallaşma her konuda devamlılığı, tutarlılığı ve sürekliliği sağlayarak geleceği yönetmektir bir anlamda”
Kurumsallaşmanın finanstan insan kaynaklarına, müşteri hizmetlerinden üretime kadar her pozisyonda kurum kültürü olarak benimsenmesinin şirketlerin verimliliklerini de çok etkileyeceğini belirten Dr. Çamlıbel, “Kurumsallaşma her konuda devamlılığı, tutarlılığı ve sürekliliği sağlayarak geleceği yönetmektir bir anlamda. Yaklaşık 1 milyar TL cirosu ile Soyak Holding, gayrimenkul sektöründe 50 yıl önce başladığı yolculuğunu bugün 4 farklı sektörde Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar kazandırma hedefiyle sürdürüyor. Soyak Holding, ürün ve hizmet kalitesiyle olduğu kadar, yenilikçi yaklaşımıyla da ‘Gayrimenkul’, ‘Enerji’, ‘Döküm’ ve ‘Çimento’ sektörlerinde proje ve yatırımlarına devam ediyor” dedi.
Oturum başkanlığını UPYE Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yıldırım’ın yaptığı İnşaat Şirketlerinde Kurumsallaşma paneline Dr. M. Emre Çamlıbel’in dışında Proplan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özber, ve İTÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Alpkökin katıldı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde