Köye ev yapmak için ruhsat nereden ve nasıl alınır? Köye ev yapmak için izlenmesi gereken resmi prosedür nedir? İşte yanıtı.
Köye ev yapmak için ruhsat ya da köye ev yapmak için izlenmesi gereken resmi prosedür konularını mercek altına aldık. Öncelikle şunu belirtelim, herhangi bir arsaya ev yapmanın şartları 1985 tarihli Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde ayrıntılarıyla mevcut. Yönetmeliğe göre, bir arsa üzerine ev yapmanın şartları, arsanın ‘Köy Yerleşik Alanı’ içerisinde veya dışarısında olup olmamasına göre değişkenlik gösteriyor.
Yönetmeliğe göre belirlenmiş köy yerleşik alanlarına göz atmakta fayda var:
Köy ve mezraların cami, köy konağı gibi köy ortak yapıları ile,
Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlar tarafından, yapımı tarihinde yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alanlar ve
Bu çizgi ile 100 m. dışından geçirilecek olan, valiliklerce tespit edilerek il idare kurulunca karara bağlanan sınırın içinde kalan alanlar.
Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili merak ettikleriniz için 'Yapı Kayıt Belgesi Nedir, Nasıl Alınır?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Yukarıda yönetmelikçe belirlenmiş köy yerleşik alanlarını açıkladıktan sonra gelelim köye ev yapmak için ruhsat izninin nereden alınacağına. Eğer ev köy sınırları içerisinde bulunan bir arsaya yapılacaksa, inşaat ve yapı kullanma iznine tabi olmuyor. Tabii bu, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut , tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy camii vb. köy ortak yapıları için geçerli. inşaat ve yapı kullanma iznine tabi tutulmuyor. Saydığımız yapılar dışındaki ruhsata tabi yapılara inşaat ve yapı kullanma izni , valiliklerce veriliyor.
İmar Barışı ile ilgili detaylar için 'İmar Barışı 2018 İmar Affı Kanunu' yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde