İcra Kurulu Başkanı Ramadan Kumova ve icra kurulu üyelerinin katılımıyla gazetecilerle bir araya gelen Konutder yönetimi, komitelerin çalışma raporları doğrultusunda Ekim’de 10 yıllık stratejik plan açıklayacaklarını duyurdu.
Konutder Başkanı Ramadan Kumova ve İcra Kurulu Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Oluşturulan komiteler ve konu başlıkları hakkında genel bilgi veren Kumova; yoğun bir çalışma programı oluşturduklarını, ekim ayında yapmayı planladıkları geniş katılımlı toplantıda sektörün gündemdeki konularına ışık tutacak 10 Yıllık Strateji Raporunu kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.
Öncelikli konu başlıklarının konut alıcısı ve yatırımcısı için güvenli piyasa koşullarının geliştirilmesi, kentsel dönüşüm ve erişilebilir güvenli konut arzının ihtiyacı karşılayacak düzeye gelerek piyasa dengelenmesi olarak özetledi.
Deprem riski olan coğrafyada uzun vadeli kentsel stratejilerin öne çekilmesi zorunluluğuna da dikkat çeken Kumova, aynı zamanda tedarik zincirlerindeki süreçlerin de sağlıklı planlanması gerektiğinin altını çizdi. Deprem zorunlu kentsel dönüşüm sürecinde kamu ve özel sektör iş birliğinin projeleri hayata geçirmede kilit rol üstlendiğini belirtti.
Konutder’in yeni dönem çalışmaları yeni icra kurulu üyeleri aracılığı ile şekillenecek. Konutder’in yeni dönem icra kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
İcra Kurulu Başkanı Ramadan Kumova (Fer Yapı)
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet ÇELİK (Sinpaş GYO YKB Vekili)
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz (DAP Yapı YKB),
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özen Kuzu (Kuzu Grup YKB),
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İnanç KABADAYI (EGE Yapı YKB)
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan K. BOLAT (İş GYO GM),
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan RAHVALI (Ağaoğlu Murahhas Aza)
İcra Kurulu Üyesi Mert BOYSANOĞLU (Mesa Mesken YKB),
İcra Kurulu Üyesi Serhan ÇETİNSAYA (Artaş Grubu YKB Vekili)
İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal (Fuzul Holding YKÜ)
İcra Kurulu Üyesi Zeynep TORUN (Torunlar GYO)
Yeni dönem için sektörün çeşitli ana başlıklarında oluşturulan Konutder’in komiteleri; Kanunlar (imar), Kanunlar (tüketici), Kanunlar (vergi), Deprem, Kentsel dönüşüm, Sosyal konut & arazi geliştirme, Yabancıya satış, Avrupalı yaşlı nüfus için yaşam & bakım projeleri, Kurumsal yabancı yatırımcı ilişkileri, İstatistikler & endeks & raporlama, Finansman ikliminin iyileştirilmesi, Finansal çeşitliliğin arttırılması, Diğer STK’larla ilişkilerin geliştirilmesi, 10 yıllık stratejik plan ve Kurumsal İletişim alanlarında faaliyet gösterecek.
Konut sektöründeki ihtiyaç ve talebin ortaya konulması ile arzın dengelenmesine odaklanan Konutder, talebi canlandıracak önerilerin oluşturulması için kapsamlı bir sonuç raporu hazırlayacak. Tüm komitelerin çalışmaları bu raporda birleşecek ve bu çalışmaya tüm paydaşlar dahil edilerek Ekim ayında kamuoyu ile paylaşılacaktır.
KONUTDER’in yeni dönem stratejilerinin başında depreme yönelik çalışmaların yanı sıra deprem konusunda tüketicinin bilinçlendirilmesi, kentsel dönüşümde model/modeller önerileri, kentsel dönüşümün finansman modelinin oluşturulması, kentsel dönüşümde gelecek 10 yılın planlaması, arsa teminine yönelik öneriler, yabancıya satış, gayrimenkul yatırımlarında çeşitlilik, sektöre yönelik sağlıklı veri oluşturmak, yeni alternatif finansman modellerinin geliştirilmesi gibi konularda önemli çalışmalara imza atmak yer alıyor.
Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Kumova, Konutder’in çalışmalarıyla ilgili “Önümüzdeki dönemle ilgili 15 adet konu ve bu konularla ilgili komiteler belirledik. Komitelerimiz, gündemin takip edilmesi, kendi fikirlerimizi çalışmak ve duyurmak adına çalışacak. Ayrıca komitelerimiz aracılığıyla veri üretimini geliştirmeyi hedefliyoruz, raporlar hazırlayacağız” dedi.
Kumova, “Seçimlerin geride kalmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü yeniden ivmeleniyor. Yeni dönemde de ülkemizin gerek yeni üretim gerek kentsel dönüşüm sayesinde güvenli yapı stokuna kavuşması en öncelikli başlığımız olurken, depreme dayanıklı konutların ulaşılabilir olmasını sağlamak için de finansman modelleri üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
En önemli gündem maddelerinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Kumova, “Kentsel dönüşümü kentsel yenileme olarak dönüşüm değil depremin getirdiği zorunluluk olarak düşünmemiz gerekiyor. Kamu ile özel sektörün işbirliği çok önemli” diye konuştu. Yabancıya satışa da değinen Kumova, “Yabancıya satış konusu sıcak bir gündem. Yabancı dediğimizde sığınmacı - mülteci ile gerçekten yatırım yapan yabancı biraz birbirine karıştı. Bütün dünyada yabancıya satış konut ihracı olarak görülürken bizim yüzdelerimiz hala dünyanın çok altında. Bizde yabancıya satış toplam satış içerisinde yüzde 4 seviyesinde” açıklamasını yaptı.
Bir diğer önemli başlığın arazi geliştirme olduğunu ifade eden Kumova, “Temel problem arsa maliyetleridir. Her kesimin konuta ulaşabilmesi için arsa maliyetlerinin düşük olması gerekiyor. Kamu özel sektöre uygun maliyetlerle arsa temin edebilirse uygun maliyetli konut üretimi de artacaktır” ifadelerini kullandı.
Konut finansmanına da dikkat çeken Kumova, “Şu anda konut satışları, kredi imkanlarının kısıtlı olması dolayısıyla geçen yılın gerisinde. Krediyle konut alımı ortalama yüzde 20 seviyesinde. Kredi imkanları artırıldığında ya da yeni finansman olanaklarının sağlanmasıyla satışlar da ivmelenecektir” dedi.
Firma Bilgisi: Sinpaş
Firma Bilgisi: Dap Yapı
Firma Bilgisi: Kuzu Grup
Firma Bilgisi: Fer Yapı
Firma Bilgisi: Iş Gyo
Firma Bilgisi: Ege Yapı
Firma Bilgisi: Mesa Mesken Sanayii A.Ş.
Firma Bilgisi: Artaş
Firma Bilgisi: Fuzul Yapı
Firma Bilgisi: Torunlar Gyo
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde