Ev sahibi olmak isteyip yeterli birikimi olmayanların tercihi genellikle konut kredisi almak oluyor. Peki, konut kredisi nasıl alınır? İşte yanıtı...
Ev sahibi olmak isteyip yeterli birikimi olmayanların tercihi genellikle konut kredisi almak oluyor. Peki, konut kredisi nasıl alınır? İşte yanıtı...
Kira öder gibi ev sahibi olmanın farklı bir yöntemi olan konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması şartıyla bankalar tarafından tüketiciye veriliyor. Kredinin vadesi genelde sabit faiz oranları ile 5 - 10 yıl arası değişiyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konutu seçtikten sonra kredi imkanı sunan bankaları araştırmanız gerekiyor. Bütçenize göre en uygun koşulları sunanh banka ile anlaştıktan sonra uzmanlar tarafından satın almak istediğiniz evin değeri belirlenir. Daha sonra evin değerinin dörtte biri peşinat ödemesi yapmanız gerekiyor. Evin ücretinin geri kalanını ise banka üstleniyor ve bunun karşılığında ipotek senedi düzenleniyor. Sonrasında anlaşma sürecinde belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık ödemelerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Ödemeler tamamen bittiğinde ise evin sahibi olursunuz.
* Konut kredisi almak isteyenlerin bankaya başvurmadan önce nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç belgeyi hazırlamaları gerekiyor. Düzenli bir geliri olduğunu gösteren herkes kredi alabilir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler kredi alamazlar.
* Konut kredilerinde genellikle ipotek uygulaması söz konusu olduğu için genelde kredi alan kişiden kefil göstermesi istenmez. Konut kredisi başvurusu yapan kişi yeterli gelire sahip değilse kefil uygulaması devreye girer.
* Konut kredisi almak için satın alacağınız konutun kat mülkiyeti tapusu olması gerekiyor. İnşaat ya da projeden satın alınan konutlar için ise kat irtifakı tapusu isteniyor.
* Konut kredisi kaç günde çıkar sorusu ise sık sık duyduklarımızdan bir tanesi. Bankaların konut kredisi inceleme süresi 1 haftayı bulacağından kredi sonucunuz size 1 hafta sonra bildirilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde