Konut kredisi kullanırken ortaya çıkacak masrafları iyi bilmek ve hesaplamak gerekiyor. Peki nedir bu konut kredisi masrafları? İşte yanıtı.
28 Şubat 2014 / Emlakwebtv
Konut kredisi masrafları ve detaylarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
Dosya masrafı: Dosya masrafının ne kadar olacağı bankadan bankaya değişmekle birlikte, bu masrafa komisyon ya da hizmet bedeli de denebiliyor.
İpotek masrafı: Tüketiciye konut kredisi kullandırılırken tapuda konut kredisi kullanacak olan kişinin tapu kaydına ipotek konulur. Bu ipotek kaydı için bankanın avukatı, noterden hazırlanan evraklar ve ipotek dilekçesi için bir masraf yapar. Bankalar bu ipotek masrafını da tüketicilere yansıtır.
Ekspertiz ücreti: Konut kredileri alınırken bankalar mutlaka satın alınacak konut için bir uzman raporuna yani ekspertiz raporuna ihtiyaç duyar. Satın alınacak konutun gerçek değerini bankaya bir rapor halinde sunan konut değerleme uzmanları böylece bankanın alacağı riski sıfırlar. Eksperler değerleme yaptıkları her konut için bankadan ayrı bir ücret alırlar. Bankalar da bu ücreti konut kredisi kullanacak olan tüketiciye yansıtır.
Konut sigortası: Bankalar konut kredisi kullandırılacak olan konutun Dask sigortasına şerh koyar ve kredi kullandırılacak yıl boyunca ödenecek Dask’ları kendisi karşılar. Dask’ı siz yaptıracaksınız, daini mürteyin olarak konut kredisi kullandıran bankanın adının yazılması gereklidir. Bu konut kredisi konut sigortası masrafı aslında zorunlu değil ama eğer yaptırmazsanız, bankalar bu sefer dosya masrafını yüksek tutmak istiyor.
Hayat sigortası masrafı: Bu sigorta masrafı da zorunlu değil. Bankalar konut kredisi kullanan kişi eğer vefat ederse mirasçılarıyla temasa geçmek yerine kendilerini kısa yoldan garantiye almak için konut kredisi kullanan kişiye kredi tutarı kadar hayat sigortası yaptırıyorlar.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde