Afyon Kocatepe Üniversitesi, mermer tozu ve yanmış kömür külünden elde edilen çevreci betonu kamuoyuna tanıttı. Ürün, çevreci, ısıya ve suya dayanıklı niteliği yanında hafifliğiyle de dikkat çekiyor
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, TÜBİTAK desteği ile çalışmalarını sürdüren Bilim İnsanları, Türk ve dünya inşaat sektörü ve yapı malzemeleri alanında çığır açacak bir ürün ortaya çıkardı. Yanmış kömür külü ve mermer tozundan elde edilen ürün, suda batmayan hafifliği, ısı ve suya dayanıklı özellikleriyle dikkat çekiyor.
Çevreye zararlı atıklar "yapı malzemesine dönüşüyor"
Yeni nesil beton ile ilgili bilgi veren Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve 5 kişilik ekibi, yapı malzemeleri alanında çok önemli bir icada imza attı. Basında "suda batmayan beton" manşetleriyle kendine yer bulan ürünün patentini almak ve seri üretime geçmek için çalışmalarına başlayan Prof. İsmail Demir, ürünün çevreye zararlı atıkların dönüşümü aracılığıyla elde edildiğini açıkladı
Yaptığı açıklamada dünya mermer üretiminde önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar'da yılda yaklaşık 3 milyon tonluk mermer atığının açığa çıktığını vurgulayan Prof. Demir, termik santrallerde yakılan kömürlerden açığa çıkan kül miktarının ise 20 milyon ton düzeyinde olduğunu belirtti.
Prof. Demir, ortaya çıkan ürünün donma, çatlama ve ıslanma problemi olmadığını da vurgulayarak: "Ürünü inşaatlarda duvar bloku olarak kullanmak üzere tasarladık. Suda batmaması ve dayanıklılığı ile de küçük deniz araçlarının yapımında kullanılabilecek..." ifadelerini kullandı
Ürünü tamamıyla "çevreci bir ürün" olarak tanımlayan Prof. Demir, projede doğadan alınan malzeme yerine atık sahalardan alınan malzemeyi kullandıklarını ve atık maddelerin geri dönüşümünden hareketle de illi ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde