Kleemann Asansör, her yapıya uygulanabilen hidrolik asansörleri ve enerji tasarrufu sağlayan modelleri ile kentsel dönüşüm sürecinde öne çıkıyor
18 Eylül 2013 / emlakwebtv
Türkiye ve İstanbul’da riskli bölge olarak değerlendirilen birçok alanda eski yapıların yıkılarak yerlerine daha modern ve sağlam binaların inşa edilmesi şeklinde uygulanan kentsel dönüşüm programları tüm hızıyla sürüyor. Yeni inşa edilen yapılarda hayat konforu kadar sürdürülebilir çevre için de etkili adımlar atılıyor. Kentsel dönüşüm programı sayesinde asansörlerin sağladığı konfor, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelirken, enerji tasarrufu sağlayan “Yeşil Asansörler” de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Dünyanın önde gelen asansör firmaları arasında yer alan Kleemann Asansör, her yapıya uygulanabilen hidrolik asansörleri ve enerji tasarrufu sağlayan modelleri ile bu süreçte öne çıkıyor.
Kentsel dönüşümde 69 bin 991 bina yenileniyor
5 Ekim 2012'den beri sürdürülen kentsel dönüşüm programında hedef, 6,5 milyon binayı yenilemek. Şu ana kadar Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye genelinde 23 bölge kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş bulunuyor. Toplam 2 bin 671 hektarlık alanda 69 bin 991 yapının yenilenmesi söz konusu. Bu alanlarda yaşayan kişi sayısı ise 406 bin 986 olarak belirtiliyor. İstanbul'da ise 10 farklı bölge kentsel dönüşüm programında. Buna göre Beyoğlu, Sarıyer ve Küçükçekmece'de ikişer, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Sultangazi'de ise birer bölge bu programın içinde. Bu bölgelerde ise 94 bin 416 kişi yaşamını sürdürüyor. İstanbul'da bu bölgelerin dışında kalan 6 bin 187 konut ile 644 dükkan da yenilenecek. Ankara'da 5 bölge, kentsel dönüşüm programına dahil edilmiş durumda. Toplam 475 hektar alandaki 10 bin 318 konutta, 37 bin 900 kişi yaşıyor. Aynı şekilde Ağrı, Diyarbakır, Bursa, Kahramanmaraş, Sakarya, Trabzon ve İzmir'de de birer bölge kentsel dönüşümden yararlanacak. Yeni yapıların Avrupa standartlarına uygun şekilde inşa edilmesi, var olan binaya göre ciddi bir enerji tasarrufunu beraberinde getirecek. Binalarda çevre dostu asansörlerin kullanılması durumunda oldukça ciddi bir enerji tasarrufu da sağlanmış olacak.
5 katlı bir konutun asansörü, sadece bir buzdolabı kadar enerji harcıyor
Kentsel dönüşüm programı ile yeniden yapılan binalarda asansör, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Dolayısıyla sürdürülebilir çevre için enerji tasarrufu konusu da bir kez daha gündeme geliyor. Kleemann’ın yeni jenerasyon makine dairesiz, düşük enerji ihtiyacı olan senkron makinelerin kullanıldığı ATLAS modeli asansörleri, kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli olarak tercih ediliyor. Kleemann, ürün gamındaki 225 kg’dan 5 tona kadar makine dairesiz asansörlerini de paket ürün olarak kullanıcıya sunuyor. Düşük enerji tüketen bu asansörler, bazı ufak düzenlemeler ile daha düşük enerji tüketecek hale de getirilebiliyor (Örneğin; led teknolojisi, özel programlanmış çalışma şekli vs.). Kentsel dönüşüm dahilinde inşa edilen 5-6 katlı binalarda, özellikle hidrolik asansörlerin avantajları ortaya çıkıyor. Hidrolik asansörlerde motor, çalışma prensibi gereği sadece yukarı yönde çalıştığından ve dururken neredeyse hiç enerji sarf etmediğinden enerji tasarrufu açısından önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin; 5 katlı bir konutun asansörü, sadece bir buzdolabı kadar enerji harcıyor. Hidrolik asansörler, diğer özellikleri ile de tercih sebebi oluyor. Kleemann’ın MaisonLift modeli, özellikle günümüzde azalan metre karelerde avantaj sağlayıp çok az bir alan kaplayarak sadece 20 cm kuyu dibi ve 2,45 m son kat ihtiyacı ile öne çıkıyor. Sessiz çalışması, makine dairesi yerleşiminin esnek olması ve en önemlisi elektrik kesintisinde basit şekilde gerçekleşen otomatik kurtarma işlemi, MaisonLift’in diğer avantajları arasında yer alıyor.
Her asansörünü bazı eklemeler yaparak “Yeşil Asansör (green lift)” özellikleriyle üretebilen Kleemann, bu yıl merkez fabrikalarında devreye giren ve 110 bin Euro’ya mal olan geri dönüşüm merkezi ile de kuruluş olarak çevreye verdiği önemi kanıtlıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde