Kira beyannamesi verecek olanların Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden Kira Beyanname Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl doldurulur? işte yanıtı...
Kira beyannamesi verecek olanların Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden Kira Beyanname Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl doldurulur? işte yanıtı...
Önceden Hazırlanmış Kira Beyannamme Sistemi'ne ilk defa giriş yapacaklar, şifre almak için herhangi bir vergi dairesine nüfus cüzdanı ile başvurarak ücretsiz şifre alabiliyorlar. Sİsteme giriş yapabilmek için İnternet Vergi Dairesi şifresi ya da kişiye özel hazırlanmış olan güvenlik soruları yanıtlanarak sisteme giriş yapılabiliyor.
Kira beyanname sistemine giriş yapıldıktan sonra, önceden hazırlanmış olan kira beyannamesi mükellefin onayına sunuluyor. Bu beyanname kira geliri olan mükellefin tapu, nüfus kayıt sistemi, PTT, banka, TOKİ, su, elektrik, doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgiler kullanılarak hazırlanıyor. İnternet üzerindeki bu sistemde, mükellefin önceden hazırlanmış olan beyannamedeki bilgileri kontrol edip, düzeltip onaylaması yeterli oluyor.
Sisteme giriş yapılınca mükellefin karşısında yıllık gelir vergisi beyannamesi olduğu gibi adı soyadı, doğum yeri, doğum tarihi, baba adı gibi bilgileri içeren belge hazırlanmış olarak çıkar. Aynı şekilde hazırlanmış olan gelir bildirimi için kazançlar, gayrimenkul bilgileri gibi bilgiler de yer alıyor. Bu bilgiler kontrol edilip yanlış ya da eksik kısımlar düzeltildikten sonra onay verilir ve kira gelir beyannamesi doldurma işlemi tamamlanır.
Beyanneme ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının 5'ten fazla olması durumunda ek föy kullanılır. Bunlar;
- Beyanname bir örnek halinde doldurulur.
- Büyük matbaa harfleri ile mavi ya da siyah kalem kullanılır.
- Rakamlar arasında herhangi bir işaret kullanılmamalıdır.
- Sayısal ifadelerde romen rakamları kullanılmalıdır.
- Okunaklı bir şekilde yazılmalıdır.
- Müfellefin gayrimenkuldeki pay oranı, adı soyadı, ünvanı ve vergi kimlik numarası mutlaka belirtilmelidir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde