Kira artışı ve hesaplamaları ile ilgili detaylı bilgileri haberimiz içerisinde inceleyebilirsiniz
Kira; bir konutun, bir mülkün veya taşıt gibi herhangi bir şeyin belli bir bedel karşılığında, bir süre için sahibi tarafından başkasına verilmesine denir. Kira artışı; kiralayan ve kiracı istedikleri şekilde belirleyebilir. Eğer kiralayan ile kiracı arasında yazılı-geçerli sözleşme yoksa, kira artış oranı belirli değilse, Yeni Borçlar Kanunu’nun 344‘üncü maddesine göre; konut kiralarının yenileme dönemlerinde belirlenecek artış, hakim tarafından bir önceki kira yılının Üretici Fiyatları Endeksi’ndeki (ÜFE) artış oranını geçmeyecek şekilde belirlenir. Genelde bu durumlarda mahkeme TÜİK’ten bir önceki kira döneminde ÜFE’deki artışın ne olduğunu sorar. Ve de buna göre, hakim ÜFE artışını geçmeyecek bir kira artışını belirler.
Kira hesaplama 2014’te “kira artış oranı nasıl hesaplanır?” sorusunu şöyle açıklayabiliriz:
Kira sözleşmelerinde ev sahibi, kiracısına belli oranda zam yapma hakkı olup, kiracılık ilişkilerinin düzenlediği Borçlar Kanunu’na göre kira zammı üretici fiyat endeksi ile belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre;
Konut kira artış hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının baz alınması gerekiyor. 3 Temmuza 2014 tarihinde açıklanan enflasyon rakamlarına göre, kira bedelinde yapılacak artış yüzde 9,75 oranından yüksek olamıyor. Kira artış oranı hesaplaması şöyle:
Kira bedeli 1.500 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?
Kira bedeli: 1.500 TL
Yıllık zam oranı: Yüzde 9,75
Yıllık zam bedeli: 146,25 TL
Zamlı kira bedeli: 1.646,25 TL
Kira artışı neye göre yapılır?
Bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının baz alınması gerekiyor. 3 Temmuza 2014 tarihinde açıklanan enflasyon rakamlarına göre, kira bedelinde yapılacak artış yüzde 9,75 oranından yüksek olamıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde