Türkiye'nin birçok şehrinde, özellikle de İstanbul'da hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile bir mahallenin yıkılıp yeniden yapıldığına şahit olabiliyoruz. Peki ya evimizi kentsel dönüşüme vermek istemezsek? İşte o zaman yenilenen binalar arasın
Artık hiçbirimizin yabancı olmadığı kentsel dönüşüm bazen bir evin bazen de mahallenin yıkılıp yüksek katlı binalar ya da alışveriş merkezleri yapılması ile karşımıza çıkıyor. Müteahhit firmalar ile hemen anlaşıp evini teslim edenler kadar yaşadığı mahalleyi terk etmemek için müteahhitlere kafa tutanlar, müteahhitin teklif ettiği fiyata belkide 2 ev alabilecekken bu teklifi reddedenler var. Kentsel dönüşüme kafa tutan evlerde belkide en tanıdık olanı hepimizin hafızalarında kalan görüntüsüyle Fikirtepe'de yalnız kalan ev. Tabi sadece Türkiye'de değil aslında dünyada da bunun örnekleri çok fazla. Biz de sizlere dünyadan kentsel dönüşüme karşı çıkan evleri ve ev sahiplerini, o evlerin yenilenmiş binalar arasındaki tuhaf görüntülerini derledik. İşte gerçek direnişin sembolleri inatçı ev sahipleri ve evleri...
1. Edith Macefield kendisine 1 milyon dolar teklif edilmesine rağmen evini satmayı reddetti. Sonrasında ise 'Up' filmine ilham kaynağı oldu.
2. Mary Cook ise komşusu olan evlerin hepsi yıkılmasına rağmen evini satmayı reddetti. O ev günümüzde iki dev binanın arasında durmaya devam ediyor.
3. Önce evini kumarhane yapmak isteyen Bob Guccione'ye satmayı reddeden Vera Coking, daha sonra da evini Trump'a satmayı reddetti.
4. Toronto'da ortak bir dubleksin sahibi evini satmayı reddedince bina ikiye bölündü. Ortaya ise bu tuhaf manzara çıktı.
5. Çin hükümeti bu bu inatçı ev sahiplerinin evinin etrafından yol geçirdi. Apartman sakinleri ise sonunda taşınmayı kabul etti. Bina ise imarcılara karşı direnişin sembolü olarak kaldı.
6. Guangzhou'da, üç aile taşınmayı reddettiği için dairenin ortasında görünen binanın etrafına halka yol inşa etmek zorunda kalındı. Sonrasında ise bu ilginç görüntü oluştu.
7. Randal Acker, bu minik evi satmayı reddedince, etrafına Portland State Üniversitesi'ne ait bu dev yurt inşa edildi.
8. Roubaix adlı eski Fransız kasabasından geriye kalan tek bina olsa bile, Salah Oudjani 46 yıldır çalıştığı kahveciyi satmayı hala reddediyor.
9. Artık bir kilise olan bu Kraliçe Anne evi, yeni bir apartman inşa edilmesini engelledi.
10. Suzhou, Jiangsu bölgesindeki bir evin lüks villalara karşı direnişinin fotoğrafı Temmuz 2013'te çekildi.
11. Otelin sahipleri bu iki binayı yüksek fiyat talebinden dolayı alamadılar. Binalar ise hediyelik eşya dükkanı olarak hayatına devam ediyor.
12. Çinli bir aile ise akrabalarının antik mezarının imara açılmasını reddetti. Bu tuhaf kolon, aylar boyunca inşaatın ortasında öylece durdu.
13. Bu çiftçiler de üç farklı otoyolun arasında yaşamayı tercih etti. Yüzlerce evin yeri değiştirildi ancak hükümet sadece bu aile ile anlaşmaya varamadı.
14. 241 ev sahibi arasından sadece Wu Ping ayrılmayı reddederek müteahhitlerle 3 yıl mücadele etti. Sonunda ise iyi bir ücret karşılığında pes etti.
15. Bu inatçı ev sahipleri ise Şanghay'da trafiğin sıkışma nedeni.
16. Kunming, Çin'de yer alan dairenin kiracıları her gün bir hendek aşmak zorunda. Çünkü müteahhitler inatçı ev sahiplerini oradan çıkmaya zorlamak için fotoğrafta görünen çukuru kazdılar.
17. Nisan 2015'te çekilen fotoğrafta, inşaatı devam eden bir yolun ortasında duran bu ev de satışını reddeden inatçı ev sahiplerinin evi.
18. Şanghay'ın Guangfuli bölgesindeki ev sahipleri mahalle olarak evlerini terk etmeme kararı aldı. Bir mahalle bu şekilde yüksek apartman dairelerinin arasında yaşamaya devam ediyor.
19. Spiegelhalter ailesi, genişletilmek istenen Wickhams mağazasına dükkanlarını satmayı reddetti.
20. Köprü altında yaşamak bu olsa gerek.
Fikirtepe'de kentsel dönüşüm arazisinin tam ortasında kalan bu evin sahibi müteahhit firma ile anlaşamadı. Proje arazisinin ortasında kalan ev, 2014 yılında alınan bir acele kamulaştırma kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olaya el koyması ile birlikte yıkıldı. Bu fotoğraf ise İstanbul'un kentsel dönüşüm tarihine bir anı olarak eklendi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde