Kentsel dönüşümde takas dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin taşınmazlarını Emlak Konut’un ürettiği konutlarla takas edilebileceklerini açıkladı

28 Haziran 2013 / Bülent Yoldaş / Posta Gazetesi

Kentsel dönüşüm kapsamındaki evler Emlak Konut’un ürettiği konutlarla takas edebilecek

Emlak Konut GYO’da kentsel dönüşüme girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin taşınmazlarını Emlak Konut’un ürettiği konutlarla takas edilebileceklerini açıkladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklarından Emlak Konut GYO’da kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol oynayacak. Emlak Konut GYO kentsel dönüşüm projelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun ürettiği konutların, kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin taşınmazlarıyla takas edilmesi esasına dayana yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. Erdoğan Bayraktar, “İlk etapta İstanbul Hoşdere’de 500 konutla başlayacak olan proje, aşama aşama Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine yaygınlaştırılacak” dedi. Kentsel dönüşümde takas olarak da tanımlanabilecek projeye göre; rezerv yapı alanı ve riskli alanlarda bulunan taşınmazlar bu alanlar dışındaki riskli yapıların sahipleri ile anlaşılarak trampa edilebilecek. Emlak Konut GYO ile gerekli mutabakata varan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm alanlarında bulunan yapıların maliklerinden taşınmazlarının trampa yoluyla satışına ilişkin taleplerini toplayacak. Talepler alındıktan sonra anlaşma sağlanan maliklerin taşınmazlarının değer ve kıymet takdirleri yapılacak.

Proje nasıl çalışacak?
Kıymet takdiri yapıldıktan sonra belirlenen bedeller Bakanlık tarafından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na avans olarak ödenecek. Dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın  tapu dairelerinde devir tescil işlemlerinden sonra  Hazine adına tescil işlemleri yapılacak. Tescil işlemi yapılmasının ardından  binanın satış bedeli ödenen avanslar da düşürülerek 15 iş gün içinde Bakanlık tarafından dönüşüm özel hesabından Emlak Konut GYO’ya aktarılacak. Ödeme gerçekleşmemesi durumunda ise tutarın tamamı Emlak Konut GYO’ya ödeninceye kadar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranı kadar arttırılacak. Emlak Konut, takasa konu olan konutlara ait listeyi her ayın 15’inde kentsel dönüşüm hak sahiplerine sunacak. Ayrıca yapılan konutların mahallesi, metrekaresi ve fiyatını içeren detaylı bilgiyi her ay güncelleyerek bakanlığa sunacak.

Evini Takas Edene Kira Yardımı
Evini trampa edecek hak sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamında kira yardımı, kredi ve faiz desteğinden yararlanabilecek. Ayrıca, Bakanlığın  yetki vermesi durumunda hak sahiplerinin trampaya konu taşınmazlarını Hazine adına tescili sırasında  tapu dairelerinde gerçekleşecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut yürütecek.

 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR