Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun kapsamında 380 sözleşmeli personel alacak
26 Kasım 2012 / emlakwebtv / Bülent Yoldaş
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi uygulamalarında görevlendirilmek üzere 380 sözleşmeli personel alacak. Özel bilgi ve uzmanlık gerektiren işlerde çalıştırılacak sözleşmeli personel alımı kapsamında, 150 mühendis, 75 mimar, 75 şehir ve bölge plancısı, 50 avukat, 30 uzman olmak üzere toplam 380 personel alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi uygulamalarında görevlendirilmek üzere alınacak personel çalıştırılmasına dair esasları belirleyen 2012/3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 26 kasım 2012 tarihli ve 28479 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli personeli, Bakanlık tarafından belirlenecek usullere göre seçecek. Bakanlık tarafından yapılacak veya yaptırılacak yazılı veya sözlü sınav sonucunda istihdam edilecek personel belirlenecek. Sınav, Bakanlık tarafından uygun görülecek zamanda ihtiyaç duyulan öğrenim dallarında yapılacak. Ancak Türkiye ve yurtdışında öğretim üyesi olarak görev yapmış olanların istihdamı için sınav şartı aranmayacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından istihdam edilecek 380 sözleşmeli personelin Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerinde, riskli binaların tespitinde görevlendirilmesi bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Afet Riski altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun çerçevesinde riskli bina tespitlerinin yapılması için üniversitelere, belediyelere ve bazı özel çirketlere yetki verildiğini belirterek, bunların dışında bir de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nin riski bina tespiti konusunda yetkili olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, bazı il müdürlüklerinde yeterli elemanı olmadığı için, riskli bina tespiti yapamadıklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nin donanımını artıracağız. Bakanlar Kurulu Kararı çıktı. 380 yeni sözleşmeli personel alacağız. Bu elamanları aldıktan sonra, bunları ihtiyacı olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne tevzi edeceğiz. Böylelikle riskli bina tespitlerinde il müdürlüklerimiz daha aktif olacak" dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde