Kasımpaşa sokakları yenileniyor

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kasımpaşa’nın sokaklarını yeniliyor

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kasımpaşa’nın sokaklarını yeniliyor. Toplam 4 bin 500 metrekare yol ve kaldırımın yenilendiği Kasımpaşa’da, kullanılan baskı beton sistemi, güzel görünümün yanı sıra yolun kullanım ömrü en az 15- 20 yıla kadar uzatıyor. Durumdan memnun olan Kasımpaşa esnafı ve vatandaşlar, “ne zaman başımıza Ahmet Misbah Demircan geldi buralar düzeldi. Şimdi çok huzurluyuz,” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tüm ilçe genelinde başlatılan kaldırım çalışmaları ile ara sokaklar elden geçirilerek yenileniyor. Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün büyük bir titizlik içerisinde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, cadde, sokak ve meydanlar yenilenerek, Beyoğlu’nun geçmişine ve günümüz yaşam standartlarına uygun ve modern görünüme kavuşturuluyor.

İlçede birçok mahallede yapılan yenileme çalışmalarının ardından, Kasımpaşa’da bazı sokaklarda alt ve üst yapı hatları yer altına alınarak desenli baskı beton sistemiyle yaklaşık 4 bin 500 yüz metrekare yol yenilemesi tamamlandı. Parke taşı görünümlü baskı beton sistemi kullanılarak sokak ve caddelerin havasını değiştiren çalışmalardan vatandaş ve esnafta çok memnun.

Başkanımız başımıza geldi buralar düzeldi
50 yıldır Turşucu Bayram Sokak’ta oturan 70 yaşındaki Hasan Arası, Kasımpaşa’nın her halini biliyor.  “Eskiden buraların dolması için taş getiriyorduk,” diyen Arası, “Burası dolgu olduğundan sokaklarımız çamur içerisindeydi. Ne zaman başımıza Ahmet Misbah Demircan geldi buralar düzeldi. Şimdi çok huzurluyuz,”  dedi.

Kendimizi değerli hissettik
25 yıldır ayakkabı tamircisi olarak çalışan Aşkın Gündoğdu da, yıllardır ayak bastığı mahallenin bu duruma gelebileceğini hiç düşünmediğini belirterek, yapılan yol çalışmalarıyla mahalleli olarak kendilerini değerli hissettiklerini söyledi. “Son yapılan değişiklikle mahallemizin eli yüzü düzeldi,” diyen Mustafa Küreli ise, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuklar rahatlıkla sokakta oynayabiliyor
Yol çalışmalarının ardından sokaklar adeta pırıl pırıl parladı. Aileler de sokaklarının temizlenmesi ve henüz trafiğe açılmaması dolayısıyla hem kendileri hem de çocukları rahat nefes aldı.  Yol çalışması sonrası Turşucu Bayram Sokağın çok düzenli bir hale geldiğini söyleyen 2 çocuk annesi Serpil Araman, artık çocuklarını sokağa gönül rahatlığıyla bıraktığını dile getirdi.   

Tamamlanan ve devam eden sokaklar
Kasımpaşa’da yol çalışmaları tamamlanan sokaklar şöyle: Hakim Sokak, Tahta Kadı Sokak, Ziyafet Sokak, Kebapçı Şerif Sokak, Kasap Zekeriya Sokak, Turşucu Bayram Sokak, Kasımpaşa Medresesi  Sokak, Külhan Sokak ve Makaracı Çıkmazı.

Tamamlanacak olan sokaklar ise, Kasımpaşa Cami Sokak, Safra Sokak, Güllehane Sokak, Cezayirli Mektebi Sokak, Gazipaşa Mescidi Sokak, Paşa Deresi Sokak.


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR