Ayrıntıları günden güne netleşen ve nüfus yoğunluğu 500 bine çekilen Kanal İstanbul Projesi'nde arkeolojik parklar oluşturulacak
Kanal İstanbul Projesi'nin ayrıntıları günden güne netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla nüfus yoğunluğu 500 bine çekilen proje ile ilgili yeni bilgilere ulaşılıyor.
Arkeolojik parklar ve orman alanları
İlk açıklamalarda 1.2 milyon kişi olacağı açıklanan proje nüfus yoğunluğunun, 500 bine çekilmesi ve yüksek katlı binalara izin verilmeyeceğinin açıklanmasının ardından, bitki örtüsünün korunması yolunda da çaba gösterileceği belirtiliyor. Proje kapsamında orman alanlarının yanı sıra, dere ve dere yataklarının, açık alanların ve bio-çeşitliliğinin korunması adına projeler geliştirileceği ve ormanlık alanın yakınında inşa edilecek bir hayvanak bahçesini de içeren arkeolojik parkların inşa edileceği açıklandı.
Sınırlamalar ve yasaklar
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında yüksek binalar yer verilmemesi kararı alındı. Buna göre en yüksek binanın 6 kat şeklinde inşa edileceği projede, kentsel tasarım planının 500 binlik nüfusa göre gerçekleştirilecek. Kentsel tasarın planlamasının ardından geçilecek imar planı aşamısını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve BİMTAŞ yönetecek.
Silüet sorunu ve diğerleri
Kanalın etrafında oluşturulacak kentin, özgün bir silüetinin oluşturulmaya çalışılacağı belirtilirken, "Kat Adedi Analizi'nde" ise bina yüksekliklerinin dokusunun en yüksek yapıların metro istasyonlarında gruplanacak şekilde düzenlendiği bilgisine yer verildi
Boğaz trafiğini sonlandırma hedefi
Günde 150-160 geminin geçiş yapacağı Kanal İstanbul Projesi'nin devreye girmesinin ardından İstanbul Boğazı'nın trafik yükünden kurtulacağı da belirtiliyor.
Güzergah değişti
ilk açıklanan planlarda Silivre, ortaköy, İnceğiz, Gökçeli, Çanakça ve Dağyenice olarak tespit edilen bölgelerde, özellikle Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e kadar olan bölgedeki istimlak maliyeti nedeniyle, vazgeçildiği açıklandı. Yeni plana göre proje, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek ve kirlenen Küçükçekmece Gölü'nün de kanala akılması işlemi gerçekleşecek. Toplamda 10 milyar dolara mal olacak proje üzerinde 6 köprünün bulunacağı ve toplam uzunluğun 43 km'yi bulacağı belirtiliyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde