2018 yılı içinde temellerinin atılması planlanan Kanal İstanbul projesinde süreci yönlendirecek "Kanal İstanbul İdaresi"ni oluşturacak kurumlar belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "asrı projesi" olarak kamuoyuna tanıttığı Kanal İstanbul projesinde inşaat, yapım ve işletmeye ilişkin kritik süreçleri yönlendirecek kurumlar yeniden belirleniyor. Kanal İstanbul İdaresi olarak isimlendirilecek yönetim biçiminde kamu kurumları ve yerel idareler rol oynayacak
İstanbul Boğazı'ndan güvenli geçişi sağlama ana amacı ile geliştirilen ve son yıllarda ülkenin en çok tartışılan mega projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul'da inşaat çalışmalarının 2018 yılı sonlanmadan başlaması planlanıyor. Projede takvim henüz netleşmemiş olsa bile, başta ihale, inşaat ve işletme gibi kritik etapların sürdürülmesinde rol oynayacak kurumlar da yeniden belirlenecek. Kanal İstanbul İdaresi olarak isimlendirilecek yeni oluşumda kamunun inşaat sektöründeki en önemli ayağı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yer alacak.
Kanal İstanbul planlarındaki değişiklik için "Kanal İstanbul Son Durum" haberimizi inceleyebilirsiniz
Yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ'nin kuruluşu Emlak Konut'un da Kanal İstanbul İdaresi'nde yer alması bekleniyor. Emlak Konut, Kanal İstanbul güzergahındaki değerli arsalarıyla gündeme gelmişti. Kanal İstanbul İdaresi'nde yer alması beklenen bir diğer kuruluş ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. İBB son olarak, Kanal İstanbul güzergahında 6 adet olarak tasarlanan köprü sayısının 7'ye çıkartılması yönünde tavsiyede bulunmuş ve bu görüş de kabul edilmişti. Diğer taraftan projede Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de belirleyici bir rol oynaması bekleniyor. Özellikle otoyolu güzergahları ve köprülerin inşa noktaları gibi kritik hususlarda Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tavsiye ve kararları büyük önem taşıyacak. İdarede yer alması beklenen son kurum ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları olacak. Demiryolları da özellikle raylı ulaşım ağı konularında söz sahibi olacak. Böylece Kanal İstanbul İdaresi'nde yer alacak kurumlar şu şekilde belirlenmiş oldu:
- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı- TOKİ
- Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı-EKGYO
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İBB
- Karayolları Genel Müdürlüğü
- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları-TCDD
Emlak Konut ve THY'nin 3. Havalimanı konut projesi hakkında daha ayrıntılı bilgi için "Emlak Konut en büyük projesine hazır" haberimizi inceleyebilirsiniz...
Kanal İstanbul projesinin ilk planında 6 köprünün yer alması bekleniyordu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tavsiyesiyle bu köprülere 1 tane daha eklenmesi tasarlandı. Böylece Kanal İstanbul'da yer alacak köprü güzergahları şu şekilde belirlenecek:
- 1. Köprü: Büyükçekmece'ye bağlantılı D-100 Köprüsü
- 2. Köprü: TEM'in takip edecek bağlantı yolu
- 3. Köprü: Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden Kanal İstanbul'u aşacak
- 4. Köprü: Devlet Yolu olarak tasarlanacak güzergah üzerinde yer alacak
- 5. Köprü: İstanbul 3. Havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak şekilde tasarlanacak
- 6. Köprü: Belediye Yolu. Bu köprüyle ilgili ayrıntılı bilgi bulunmuyor.
Bu köprülerden iki tanesinden raylı sistemin geçmesi bekleniyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde