İlk olarak 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'İstanbul'un çılgın projesi' olarak lanse edilen Kanal İstanbul 10 bilinmeyen yönü detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz
Kanal İstanbul, İstanbul'da yapılması düşünülen bir suyolu projesidir. 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olarak basına yansımış; ancak projenin adı, içeriği ve yeri uzun süre gizli tutulmuştur. 27 Nisan 2011 tarihinde Sütlüce'de bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla projeye ilişkin temel bilgiler açıklanmıştır.
Kanal İstanbul 10 bilinmeyen yönü
1-Proje alanı büyüklüğü 453 milyon metrekare, 78 milyon metrekaresi havaalanı, 30 milyon metrekaresi Kanal İstanbul, 33 milyon metrekaresi Isparta Kule ve Bahçeşehir, 108 milyon metrekaresi yollar, 167 milyon metrekaresi imar parseli, 37 milyon metrekaresi ortak yeşil alan,
2-Yollara ayrılan alan içinde 26 milyon metrekare ağaçlandırılmış kaldırım ve refüjle imara ayrılmış alanın içinde 83 milyon metrekare yeşile ayrılmış alan vardır.
3-10 köprü yer alacak.
4-Kanal boyunca her iki yakada yüzer metre genişliğinde alanlar yeşil alana ayrılmıştır.
5-Bu alanlara ulaşımı sağlayacak her iki yakada 60 metre genişliğinde 8 şeritli sahil caddeleri ve bu caddelerin altına inşa edilecek 150 bin araç kapasiteli otoparklar sorunsuz bir trafik sağlayacak.
6-Küçük tekneler için marinalar yapılacak.
7-Küçükçekmece Gölü kıyısında Karadeniz girişinde ve Kanal güzergahında sergi, konferans, gösteri merkezi, müze gibi birimleri barındıracak kültür merkezi yapılacak.
8-Kanaldaki Haliçlerin birinde serbest bölge olacak ve Türkiye, Almanya, Amerika, Japonya, Çin, Hindistan, Fransa, Tayland, İtalya, Brezilya, İran, İspanya ve başka ülkelerin karakteristik mimarisini temsil eden yapılar inşa edilecek, restaurant ve home ofis olacak şekilde düzenlenecek.
9-Her mahalle biriminde yer alan camilere ilaveten doğu yakasının tam ortasında yer alan Merkez Camii Külliyesi içerisinde kültür ve eğitim merkezi, Osmanlı Çarşısı, Aş Evi ve Apart Otel yer alacak.
10- Saray, konay, yalı gibi yapıların benzerleri inşa edilecek ve turizmin hizmetine sunulacak.
Kanal İstanbul ile ilgili sitemizdeki diğer haber için tıklayınız
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde