Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, maliyetler nedeniyle 3. Köprü yerine 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yapmaya devam eden ağır vasıta araçlarının zorunlu olarak geri döndürüleceğini açıkladı.
Kamyonlar ve ağır vasıtalar için zorunlu güzergah olarak belirlenen Yavuz Sultan Köprüsü'nden, yüksek yakıt ve geçiş ücreti maliyetleri nedeniyle geçmek istemeyen araçlara yönelik denetim giderek sıkılaştırılıyor. Daha önceki günlerde çeşitli yöntemlerle bu sürücülerin zorunlu geçiş yasağını ihlal etmesini engellemeye çalışan Hükümet çareyi araçların geldikleri köprüden geri döndürülmesinde buldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilk iki köprüden geçecek araçların saptandıkları andan itibaren geldikleri köprüden geriye gönderileceğini ve ceza yiyeceğini açıkladı.
Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş yapan ve çıkarılan yasalara aykırı hareket edenlere karşı denetimin sıkılaştırılacağını ve daha ağır cezaların verileceğini dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Kamyon ve otobüs sürücülerini uyarıyoruz. Valilik ile beraber hareket edeceğiz. Bundan böyle kaçak geçiş yapan ağır vasıtalı araçlar, köprü girişlerinden önceki son çıkış noktasından geri döndürülecek. Böylece hem ceza vermiş olacaklar, hem de geri dönecekler. Bu yolu zaten geçecekler. Bir kural konmuşsa herkes buna uysun lütfen. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz..." değerlendirmesini yaptı.
Bakanlığın denetimlerin artırılacağı ve ağır tonajlı araçların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanması yönündeki baskısına karşın kamyoncular ve otobüsçüler maliyetlerin sektörü bitirme noktasına getirdiğine dikkat çekmeyi sürdürüyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, Yavuz Sultan Selim'den geçiş zorunluluğunun üzerlerine ağır bir yük yüklediğini vurgulayarak: "Bu yükü kaldıramayız, çok zor durumdayız..." açıklamasını yapmıştı. Özcan, bazı otobüslerin cezalı geçiş ücretlerine karşın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmaya devam ettiğini doğrulayarak: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 70 kilometrelik ek bir mesafe demek. Buna otoban ve Köprü Geçiş Ücretlerini ekleyin. Yolcularımızı kaybettik. Maliyetlerimiz katlanarak artıyor... Eskiden tek yön için ücret ödüyorduk. Şimdi ise iki yön için... Bursa, İzmit, Sakarya ve Yalova yolcularımızı kaybettik" ifadelerini kullanmıştı.
Diğer taraftan garanti geçiş sistemi ve zorunlu araç geçişi yöntemiyle kamuoyunda tartışılmaya devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Müteahhidi IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de, bu tip mega yatırımların en öneml özelliğinin geri dönüş süresi ve ekonomiye katkı kapasitesi olduğunu belirterek: "Eskiden bu tip projelere 10 sene para yatırıyordunuz. Parayı da bundan sonra kazanıyordunuz. Elbette 10 yıl yatırılan paranın da bir maliyeti var. Biz ne yapıyoruz? Bizim en büyük avantajımız, bu projeleri en kısa sürede ekonomiye kazandırmamızdır. Devlet olsa bu köprüyü 15 senede yapardı..." ifadelerini kullandı.
Diğer taraftan ULaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Köprüsü'nden geçen araç sayısı ile ilgili olarak da önemli değerlendirmelerde bulundu. Mega projenin henüz birinci yılını doldurmak üzere olduğunu buna karşın şimdiden garanti geçiş sayısına yaklaşıldığını vurgulayan Ahmet Arslan: "Avrasya Tüneli'nden günlük geçiş bugün itibarıyla 49 binler seviyesinde. Geçen yıl yola çıktığımızda 20 bin adetlik geçiş vardı ve yılbaşına kadar da ücretsiz taşıma gerçekleştirmiştik. Şu anda 48 bini geçtik..." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde