İTÜ'den 'Tesla' açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi, bugün medyada geniş yer bulan Ağaoğlu'nun hibe ettiği "Tesla" aracının çürümeye terk edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Ali Ağaoğlu tarafından 6 sene önce hibe edilen Türkiye'nin ilk elektrikle çalışan aracı Tesla'nın rektörlük garajında çürümeye terk edildiği yönündeki haberleri yalanlayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada bağışı, 28.02.2012 tarihinde gerçekleştirilen Tesla Rodster'in bu tarihten itibaren öğrencilerin eğitimi ve araştırma faaliyetleri için kullanılmakta olduğuna dikkat çekilerek: Son günlerde bazı yayın organlarında “Tesla Otoparkta Çürüyor” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi

İTÜ elektrikli araç çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin elektrikli araçlar hususunda çalışmalarını sürdürdüğünü ve İTÜ Teknokent bünyesindeki Derindere Motorlu Araçlar tarafından üretimine başlanan elektrikli araçların pillerin şarj istasyonuna gerek olmadan şarj edilebilmesine olanak tanıyacak şekilde gelişim kaydedildiği belirtilerek: "İTÜ, Araç bataryasının uzun mesafe gitmesine imkan vermeyen araçlardan yola çıkarak bugün tek şarjla 450 kilometre yol alabilen araçları ülkemize kazandırmıştır..." dedi.

Haberler gerçeği yansıtmıyor

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Tesla Otoparkta Çürüyor” başlıklı haberlerin asılsız olduğu ve bu haberlerin üzüntüyle takip edildiği görüşünü aktaran İTÜ açıklamasında "Basın mensuplarına kapısı her zaman açık İTÜ, aracı görmek isteyen medya çalışanlarını da bu süreçte asla geri çevirmemiştir. Bugüne kadar defalarca basın mensupları aracı incelemiş ve talep ettikleri bilgilere ulaşmıştır. Ayrıca araştırma için hediye edilen bir aracın sürekli gündeme taşınması ve geri istenmesi Türk kültürü ve gelenekleriyle de bağdaşmamaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Ali Ağaoğlu ne demişti?

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, elektrikli araç üretimi ve bilimsel faaliyetlere destek olmak amacıyla İTÜ'ye hediye edilen Türkiye'nin ilk elektrikli aracının durumuna ilişkin kendisine bir bilgi verilmediğini belirtmişti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Ağaoğlu, aracın önce rektörlük garajına sonrasında ise mekanik atölyesine taşındığını belirterek: "Araca hiç el sürülmediği için 50 bin dolarlık masraf çıkmış. Aracı geri istedik. İTÜ yönetimi olumlu baktı. Ama hukuk departmanı hibenin geri verilemeyeceği yönünde görüş bildirdi..." açıklamasında bulundu. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR