İstanbul'da yenilenmesi gereken yapı sayısı: 7 milyon

Türkiye’nin en önemli konularından birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Ufuk Şevki, İstanbul’da yenilenmesi gereken 7 milyon civarında yapının olduğunu hatırlattı

Türkiye’nin değişmeyen hareketli gündeminin büyük önem taşıyan konuların geri plana atılmasına neden olduğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Ufuk Şevki, bu önemli konuların başında kentsel dönüşüm konusunun yer aldığını belirtti. İstanbul’da yenilenmesi gereken 7 milyon civarında yapının olduğunu hatırlattı.

Böylesine önemli bir sürecin hızlı şekilde yürüyor olmasının önemine değinen Şevki, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Depreme hazırlıklı olma konusunda kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor. Bu sürecin hızlı ve sağlıklı şekilde yürütülmesi için bilgili, eğitimli gayrimenkul danışmanlarına ihtiyaç var. Yer değiştirmelere paralel olarak mevcut konut stokları hızla eriyeceği için satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatları yukarı tırmanacak.

Özellikle yeni projelere ve binalara olan talep daha da artacak. İstanbul’da 7 milyon civarında yenilenmesi gereken bina var. Bu çürük yapılar ancak kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenecek. Eğer Kentsel dönüşüm süreci tamamlanırsa olası depremlerde yaşanabilecek can ve mal kaybının en aza indirmesi sağlanmış olacak. Bir an önce kentsel dönüşüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası’nı bilen danışmanlara ihtiyaç var

Böylesine önemli bir konunun her yönüyle bilinmesi gerektiğini belirten Şevki, bunun da ancak kentsel dönüşüm sürecinde yasaları en iyi bilen ve takip eden gayrimenkul danışmanlarıyla sağlanabileceğini ifade etti.

Ufuk Şevki ”Kentsel dönüşüm konusunda yapacak çok işimiz var. Bu süreçte mülk sahibi ve kiracı hakları önemli bir konu, tarafların haklarını çok iyi bilmesi gerek. Bu da eğitimli gayrimenkul danışmanlarının desteğiyle olabilir. Donanımlı bir gayrimenkul danışmanı yasayı en iyi şekilde bilmeli, gelişmeleri takip edebilmeli ve detayları yorumlayabiliyor olmalı.

 Müteahhit ve inşaat şirketleri ile iyi ilişkiler kurarak ziyaretlerde bulunabiliyor olmalı” diye konuştu.

Daha önce konu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan araştırmaların Marmara'da 2030 yılına kadar 7,2 büyüklüğünde bir deprem olacağına işaret etmişti.

Yapılarımızın büyük bir bölümünün sağlıksız olduğuna vurgu yapan Bakan Özhaseki, Marmara’da şu an 5 kırık fayın olduğunu ve sekmelerin hepsinin süresinin dolduğunu belirtmişti.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR