Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın güzergah vurgularıyla yeniden tartışılmaya başlanan Kanal İstanbul'un yaratacağı tahribat WWF-Türkiye raporunda kendine yer buldu. Raporda "Ya Kanal, Ya İstanbul" başlığı kullanıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz haftalarda, güzergah uyarısıyla yeniden tartışmaya açtığı Kanal İstanbul projesi, böylece yaratacağı ekolojik tahribatla da gündeme, yeniden gelmiş oldu. Projeyi ve olası sonuçlarını masaya yatıran uluslararası WWF Raporu, Kanal İstanbul projesini "Ya Kanal, Ya İstanbul"başlığı ile aktardı.
Marmara ölü deniz olur mu?
21 bilim insanı tarafından katkı sunulan raporda Kanal İstanbul'un gerçekleştirilmesi halinde mega şehrin doğal bir yıkım yaşayacağına vurgu yapıldı. Rapora göre balıkların göç yollarında ve kışlama alanlarında farklılaşma yaratabilecek olan çılgın projenin Marmara'yı ölü bir deniz dönüştürme ihtimali bulunuyor. Diğer taraftan bölgede yer alan tatlı su kaynaklarının büyük çoğunluğu da tuzlu su ile dolacak.
Güzergah değişikliği konut projelerini nasıl etkileyecek? Ayrıntılar için tıklayın...
Kanal İstanbul'u unutun
Kanal İstanbul projesini değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam da, Marmara Denizi'nin dünya üzerinde tek olduğunu, denizin hem alt, hem de üst yapısının Kanal İstanbul için uygun olmadığını söyledi. "Tüm birikimimiz,Kanal İstanbul projesini unutun diyor" şeklinde konuşan Saydam:
"Şayet proje hayata geçerse Marmara, er ya da geç çürük yumurta gibi kokar. Oksijensiz kalan iç deniz,hidrojen sülfür gölü haline gelir..." dedi.
İstanbul'un sonuna hazırlanın
Projenin bölge için jeolojik felaket anlamına geldiğini savunan bir diğer isim olan Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu da, güzergah değişikliğinin bu etkiyi azaltmayacağını belirtti. Bozoğlu:
"Çılgın proje nerede olursa olsun çevresel etkiyi azaltmak söz konusu değil. Proje hayata geçerse yeraltı su kaynakları, deniz ekosistemi ve bitki örtüsü zarar görür.” ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde