İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Orhan Şen, gökdelen cennetine dönen İstanbul'un "ısı adası" tehdidiyle baş başa kaldığını açıkladı. Şen'e göre gökdelen alanlarındaki sıcaklık 2-3 derece daha yüksek
İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, gökdelen oranlarındaki artışın yaz aylarının etkisini daha da artırdığını açıkladı. Şen, gökdelenler başta olmak üzere, asfalt yollar ve yok edilen yeşilin "ısı adası" tehdidi oluşturduğunu belirterek:
"Bu noktalarda sıcaklık 3 derece daha yüksek oluyor. Daha fazla yeşil alan olsa İstanbul'da ısı daha az hissedilecek. Aynı şehir içinde yapılacak bir kıyaslamada, gökdelenlerin daha yoğun bulunduğu bir alanla, daha yeşillik bir alandaki sıcaklık, gökdelen alanlarının 2-3 derece daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor..." dedi.
Diğer afet tehlikeleri, dönüşümün gölgesinde kaldı
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe de, özellikle kuzey kesimlerde yaşanan çok katlı bina ve avm inşaatının, kente hakim rüzgarların gönünü kestiğini ve ısı adalarınını oluşumuna neden olduğunu söyledi. Milliyet Gazetesi'nden Burcu Ünal'ın haberine göre, İstanbul'un yeni afetlerle başbaşa kaldığını ancak tüm bunların "kentsel dönüşüm"ün arkasında saklandığını belirten Gökçe:
"İstanbul depreme hazırlanıyor, dediler. İnşa edilen yeni yapılar ve kentsel dönüşüm nedeniyle İstanbul beş yeni afetle karşı karşıya kaldı. İlki ısı adalarının oluşumu, ikincisi sel ve su baskınları, üçüncüsü hava kirliliği, dördüncüsü sosyal bölünmüşlük ve beşincisi de deprem. Çünkü bu binalar İstanbul'u depreme hazırlamadı hatta yeni problemlerle baş başa bıraktı..." dedi.
Betonlaşma ve sonrası
Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu da betonlaşmanın bir çok olumsuz getirisi olduğunu ve toprağın su geçirimliliğinin ortadan kalktığını söyledi. Muhçu:
"Bu şekilde betonlaşma kentin ısısının artmasına neden oluyor. O binalarda kullanılan enerji, binaların ısısının dışa vurumuyla birlikte güneş, hava ve suyun toprakla buluşamamasına da neden oluyor. Gökdelenlerde görülen cam cephe artışı da ısınmayı etkiliyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde