İstanbul 216'ya Marty Markowitz damgasını vurdu

New York'un Brooklyn bölgesinin Manhattan'a dönüştüren efsane Belediye Başkanı Marty Markowitz, Baysaş'ın İstanbul 216 projesine ve Fikirtepe'nin geleceğine tam not verdi

İstanbul'un kentsel dönüşüm konusundaki pilot bölgesi olan Fikirtepe'de, Baysaş İnşaat tarafından inşa edilen İstanbul 216 projesini New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz ziyaret etti. 

New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz İstanbul 216 projesini ziyaret ederek Amerikalı yatırımcılar için değerlendirmelerde bulundu. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ile birlikte projeyi gezen markowitz, ikinci etabın yıkımına başlanan İstanbul 216 projesi ile ilgili olarak ''Türk inşaat sektörünün son 10 yıldır kat ettiği yolu yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız da en büyük metropollerden biri olan İstanbul'a yatırım yapmak istiyorlar. Bu bağlamda İstanbul'un tam kalbinde yer alan İstanbul 216 projesi hem yatırım hem de oturum açısından çok avantajlı. Projede kentsel dönüşüm tüm taraflarıyla ele alınarak büyük bir titizlikle yürütülüyor. İstanbul adına ve tarihine yaraşır büyüklükte modern bir projeye kavuşuyor'' şeklinde konuştu.

Fikirtepe finansçı merkezi olacak
Marty Markowitz 'Kadıköy'ün kalbinde Fikirtepe'nin yanı başında yepyeni bir Finans Merkezi oluşuyor. Ataşehir Finans Merkezi, Fikirtepe ise finansçı merkezi olacak' dedi. 

Belediyeciliğin duayeni Markowitz dönüşümle ilgili tüyolar da verdi. Markowitz 'Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından çok etkilendim. Biz de kentsel dönüşümle ilgili sorunlar yaşadık ama bunu bir şekilde aştık. Gördüğüm kadarıyla kamu da çok güzel kararlar aldı. Sıkıntılar aşıldı ve kentsel dönüşüm hız kazandı. Buradaki fiyatlar Amerika'nın çok çok altında. Gittiğim zaman yatırımcı arkadaşlarıma Fikirtepe'yi önereceğim.' dedi.

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın da Fikirtepe'ye gelecek olan bankacılar ve finansçılar için özel kampanyaların da yapılabileceğini söyledi. 

80 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen İstanbul 216'nın ikinci etabı, 12 bin 123 metrekare arsa alanı üzerinde 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor. Yalaşık 850 konuttan meydana gelen etap biri home ofis olmak üzere toplam üç bloktan meydana geliyor. Projenin ikinci etabında alanları 52 ila 168 metrekare arasında değişen 1+1'den 3+1'e kadar farklı konut tipleri yer alıyor. 

Metrobüs, metro, Avrasya Tüneli ve marmaray gibi ulaşım akslarına yakınlığıyla dikkat çeken İstanbul 216'da fiyatlar 295 bin TL'den başlıyor. 

Projede uygulanan ödeme planına göre 36 ay sıfır faizle konut sahibi olunabiliyor. Ara ödemeli seçenekler ile aylık taksit miktarları müşterilere bırakılıyor. Tüm bunların yanı sıra projede yüzde 1 KDV avantajı da bulunuyor. Projede geçerli olan 36 ay sıfır faiz kampanyası bu yılın ikinci yarısına kadar devam ediyor. 


Proje Bilgisi: Istanbul 216

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR