İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda yapılması düşünülen değişikliklere 'yüksek maliyeti' nedeniyle itirazlar geliyor
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda yapılması düşünülen değişikliklere, yaratacağı yüksek "maliyet" nedeniyle işverenlerden tepki yağıyor. Yeni düzenlemeye göre şirketlerde çalıştırılması zorunlu olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve avukat maliyetlerinin ayda en az 17 bin TL'yi bulması, sektör temsilcilerince "sürdürülemez" olarak nitelendi.
Yeni "iş güvenliği" yasasının maliyeti
Madencilik ve inşaat sektörlerinde yaşanan ölümlü iş kazaları artışı sonrasında hükümet tarafından yeniden ele alınan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası iş yerlerinde zorunlu olarak istihdam edilmesi öngörülen meslek mensupları işletmelere büyük bir mali yük getiriyor. İş güvenliği uzmanlarının maliyeti ayda 10 bin liraya ulaşırken, tam zamanlı iş yeri hekimi 11 bin 61, avukat maliyeti ise 1.250 TL'ye mâloluyor. Dünya'dan Zercan Akıncı'ya konuşan PwC Türkiye İş ve Sosyal Güvenlik Hizmetleri Direktörü Celal Özcan, çalışan sayısı 50'den az olan işletmeye kişi başı 41.73 TL 'ye hizmet veren işyeri hekimleri, tam zamanlı olarak istihdam edildiğinde ayda 11 bin 61 liraya mâlolduğunu belirtti. Özcan: 'İş güvenliği uzmanları da ortalama olarak 2-10 bin lira arasında değişen ücretler talep ediyorlar.' dedi.
Çalıştırılmazsa ne olacak?
Söz konusu personellerin çalıştırılmasının ve sözleşmeli olarak hizmet alınmasının kanunen zorunlu olduğunu vurgulayan Celal Özcan: ' İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırılmazsa her biri için aylık 6 bin 167 lira, hemşire için aylık 3 bin 83 lira ceza ödenemesi gerekecek.' dedi. Sadece anonim şirketler için zorunlu olan avukat bulundurma şartını yerine getirmeyenlerin ise her ay için 2 bin 500 liralık cezayla karşı karşıya bulunduğunu belirten Özcan, kabaca bir hesapla az tehlikeli ve 50'den fazla çalışanı bulunan bir anonim şirketinin tam zamanlı olarak istihdamı durumunda şirkete maliyetinin 17 bin 300 liraya çıktığını vurguladı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde