6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun uygulamasında son aşamaya yarın geçiliyor. 1 Temmuz'dan itibaren 50'den az çalışanı olan "az tehlikeli" statüsündeki iş yerlerine de "iş güvenliği uzmanı" çalıştırma zorunluluğu getiriliyor.
30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda son aşamaya yarın(1 Temmuz 2016)dan itibaren geçiliyor. Böylece, 50'nin altında çalışan bulunduran ve az tehlikeli olarak sınıflanan işletmeler, "İş Güvenliği Uzmanı" bulundurma zorunluluğu ile karşı karşıya gelecek.
İşletmelerin yükümlülükleri
2014 yılının 1 Ocak'ı itibarıyla uygulanmaya başlanan Kanun'un ilk etabında, çalışan sayısına bakılmadan "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli" olarak tanımlanan sınıflardaki işletmelere hekim ve iş güvenliği istihdamı zorunlu hale getirilmişti. Böylece, tehlikeli iş sınıfı olarak tanımlanan, kasaplık, av ve kümes hayvanları bakıcılığı, ya da mağazalarda belirli bir alanı tahsis edilmiş et perakende ticareti gibi meslekleri yürüten kişileri barındıran işletmelerle; çok tehlikeli işler olarak tanımlanan ve binaların yeniden düzenlenmesi, yenilenmesi, müstakil konutlar, binalar ve inşaat çalışmalarında faaliyet gösteren bireyler istihdam eden işletmeler yükümlülük altına girmişti.
Yasa ve düzenlemenin ayrıntıları için tıklayınız...
Son dönemece girildi
2012 yılında çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda son dönemece ise yarın-1 Temmuz 2016'da-giriliyor. Kanunun bu ayağı, 50'den az çalışan barındıran ve "Az Tehlikeli" olarak tanımlanan iş yerlerine de "İş Güvenliği Uzmanı" barındırma zorunluluğu yüklüyor. Böylece, işçi sağlığı yönünden doğrudan tehlike içermeyen, büro, bakkal ve tuhafiye gibi yerler de yükümlülük altına girmiş oldu.
Bu gibi işletmelerden 10 veya daha az işçi çalıştıranlar, kendileri ya da vekilleri aracılığıyla "İş Güvenliği Uzmanı" belgesi almaları halinde iş yeri hekimi çalıştırmak zorunda kalmayacak.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde