6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. Güvenbir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, yapılan değişikliğin işçilerin iş güvenliğine uyma konusundaki eğilimini arttıracağını söyledi.
6331 sayılı Kanun
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 19. Maddesinde yapılan değişiklik ile iş güvenliği talimatlarına uygun hareket etmeyen işçiler, tutanak tutularak, hiçbir tazminat ödenmeden işten çıkarılabilecek. Yapılan değişiklikte yer alan "Çalışanların uyması gereken zorunluluklar işçiye yazılı olarak hatırlatıldığı halde yerine getirmemesi" ibaresindeki "yazılı" sözcüğü işverene tazminatsız işten çıkarma hakkı veriyor.
Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, yapılan değişikliğin işçileri iş güvenliğine uyma konusunda teşvik edici olduğunu söyledi. Dr. Çolak: "Ne yazık ki 'Bana bir şey olmaz!' mantığıyla hareket eden ve güvenlik tedbirlerini dikkate almayan işçiler olabiliyor. Yapılan değişiklik çalışanlardaki iş güvenliği bilincini ve sorumluluğunu arttıracaktır." dedi.
İşleyiş Nasıl Olacak?
19. Maddedeki zorunluluklara uymadığı tespit edilen işçi hakkında amirinin tutanak tutması gerekecek. Tutanakta yazılanın aksi bir durum söz konusuysa ispatlamak işçiye düşecek. İşçi bu duruma kamera kayıtlarıyla ya da çalışma arkadaşlarının beyanları ile itiraz edebiliyor. Ancak kamera kayıtlarını işverenden almak çeşitli sebeplerden dolayı kolay olmayabilir. Aynı şekilde diğer işçiler de sıkıntıya düşmemek adına beyanda bulunmayabilir.
Bu durumda işten çıkarılan işçi, kıdem ve ihbar tazminatı için dava açabilir. Açılacak davada işverenden işten çıkarma sebebiyle ilgili deliller talep ediliyor. Bu durumda işveren haklı olduğuna dair delillerini mahkemeye sunması gerekiyor. Aksi durumda işveren işçiye tazminat ödemek zorunda kalıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde