İnşaatçılar ‘iş güvenliği’ konusunda ne dedi?

Mecidiyeköy Torun Center’da 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının ardından ‘inşaat sektöründe iş ve işçi güvenliği’ meselesi yeniden ülke gündemine oturdu

Mecidiyeköy’de yaşanan asansör faciasının ardından, mega projelerde çalışan işçilerin yaşam ve çalışma koşullarına yönelik eleştirilerin dozu her geçen gün yükseliyor. Konuyla ilgili olarak Emlakwebtv’nin sorularını yanıtlayan inşaat sektörü temsilcileri, kendi projelerindeki güvenlik önlemleri ve ulusal bazda yapılması gerekenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.   

Ömer Faruk Barata: Avrupa standartlarına gelmemiz lazım
İş güvenliği konusunda, sektör olarak daha iyi noktalara gelmemiz gerektiğini söyleyen Vartaş İnşaat’tan Ömer Faruk Barata, "Acı olaylardan ders almalıyız. Yalnızca biz değil, inşaat değil, tüm işverenlerin dikkat etmesi lazım. Avrupa standartlarına gelmemiz lazım" dedi.

Özyurt: Kaza oranımız düşük
‘İnşaat sektörünü’ iş güvenliği açısından ‘riskli’ olarak tanımlayan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "İnşaat sektörü riskli bir sektör. Ancak Türkiye’de sektör emin ellerde. İmal ettiğimiz metrekare bazında değerlendirirsek, kaza oranlarının, dünya ile kıyaslandığında çok düşük olduğunu görürüz" şeklinde konuştu.

Demir: İşleri çok çabuk bitiriyoruz
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Türk inşaat sektörü İş güvenliği konusunda yetersiz durumda. Türk Müteahhitleri, dünyanın her yerinde iş yapıyor ama bu kazalar oluşmuyor. Bunun sebebi ise işleri çok kısa sürede bitirmemiz. Bir inşaat sahasında 1500-2000 bin kişi çalışıyor ve güvenlik yetersiz kalıyor" dedi.

Aslan: Çalışan eğitimine önem vermeliyiz
Türkiye’nin özellikle son yıllarda iş güvenliği konusunda önemli bir atılım yaptığını söyleyen Tema Genel Müdürü Mesut Arslan, "Ülke bazında iş güvenliğine yapılan harcamalar eskiye göre üst seviyelerde. Çalışanlarımızın da çok iyi eğitilmesi gerekiyor. Psikolojik konularda da eğitimlerin tüm şantiyelerde verilmesi gerekiyor. Yine de iş güvenliği konusundaki yasaların gözden geçirilmesi şart. Pekiştirici kararların alınması gerekiyor. Avrupa standartlarını yakalamamız lazım" dedi.

Kantur: Farkındalık geliştirmeliyiz
Son yıllarda yaşanan kazaların üzüntü verici olduğunu söyleyen Kantur-Aktaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, "Yaşanan kazalar ‘bir eksiğimiz olduğu hissiyatını veriyor. İşte son olay… Bir asansör faciası. Bu konuda bir farkındalık geliştirmeliyiz. Çok çalışıyoruz, ama biraz daha çalışmamız gerektiğini hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çetinsaya: Daha fazla dikkat etmeliyiz
İş güvenliği konusunda şirket olarak dikkatli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Acı bir asansör olayı yaşadık; olmaması gereken bir olaydır. 10 şehit, sektörümüz açısından iyi değil. Çok daha fazla dikkat etmemiz, teknolojik açıdan iş güvenliğini kontrol etmemiz lazım" dedi.


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR