Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye ile Rusya arasındaki inşaat işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek: "İki ülke liderinin bu konudaki beklentileri 100 milyar dolar seviyesinde..." dedi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rusya ile Türkiye'nin inşaat alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin ülk dışındaki müteahhitlik işlerinin 368 milyar doları bulduğunu vurgulayan Kurum: "Bunun yüzde 19.5'i Rusya ile yapılıyor. Bunun daha da artırılması gerek...." şeklinde konuştu
Bakan Murat Kurum, Türkiye lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasındaki sektör beklentilerinin 100 milyar dolar seviyesinde olduğunu da hatırlatarak: "Hem bu seviyeye ulaşmak, hem de 27 milyar dolarlık ticaret hacminin geçilmesi gerekiyor..." ifadelerini kullandı.
Yabancı kaç TL'lik konut yatırım yaparsa vatandaşlık hakkı kazanacak? Bilgi için Yabancıya Vatandaşlık Hakkı haberimizi inceleyebilirsiniz
Çevre ve Şehircilik Bakanı, Rusya'nın Türkiye ile inşaat alanın işbirliği yapmak istediğini ve gerek şehirlerin latyapısı gerekse de Bakanlıkta mevcut kullanılan TAKBİS ve e-devlet gibi konularda Türkiye'nin görüşlerine başvurulduğunu da belirtti.TOKİ ve Emlak Konut'la son 16 yılda inşa edilen 1 milyonun üzerindeki konutun da Rusya'nin merceğinde olduğunu vurgulayan Kurum: "Onlara da tecrübelerimizi ve paylaşımlarımızı aktarabileceğimizi söyledik. Memnuniyetle karşıladılar..." dedi.
Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizinin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Sektörün önemli aktörleri, yeni dönemde hem Rusya’da iş yapan müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceğini, hem de Rusların ülkemizdeki yatırımlarının süreceğini kaydediyor.
Rusya’nın Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlardan biri olduğunun altını çizen Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti.
Krizin aşılmasının ardından Türk müteahhitlerin çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceğini ifade eden Altuntaş,
“Şu an dönemsel bir durgunluğa giren Türk inşaat sektörünü, ilişkilerin normalleşmeye başlaması oldukça heyecanlandırdı. Önümüzdeki dönemde askıya alınan projelerin tekrar gündeme gelecek olması ve başlayacak yeni işler için Türk inşaatçılar şimdiden hazırlıklara başladı” dedi.
Rusya ve Türkiye’nin geçmişe dayanan sağlam ilişkileri olduğunu anımsatan Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün ise krizin aşılmasının iki ülkeye de ciddi getirileri olduğunun altını çizdi.
Öngün, şunları söyledi:
“İlişkileri normale döndüren açıklamalar sonrası Türk turizm sektörü hızla toparlanmaya başladı. Aynı durum inşaat sektörü için de geçerli. Rafa kaldırılan projeler yeniden gündeme geliyor, Türk inşaat firmaları Rusya’daki ihaleler için davet alıyor. Bu, iki ülke arasındaki sağlam bağların yanı sıra müteahhitlikte Çin’den sonra dünya ikincisi olan Türk inşaat sektörünün de büyüklüğünü gösteriyor. Hali hazırda, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancı yatırımcıya oturma izni ve vatandaşlık hakkı verme düzenlemesinin de gündemde olması Rusların rotasını yatırım için de ülkemize çevirmesini sağlayacak. İki ülke arasındaki gayrimenkul ve inşaat konusundaki işbirliğinin kısa süre içinde öncekinden de iyi hale geleceğine inanıyorum.”
BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu da Türk ve Rus yetkililerin attığı olumlu adımların, iki ülkenin ekonomilerine de doğrudan fayda sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
Türk inşaat sektörünün tüm bileşenleriyle hareketleneceğini vurgulayan Karahasanoğlu, “Yaşanan gelişmeler ne yazık ki iki ülkeyi de olumsuz etkiledi. Ancak sonrasında atılan barış tohumları bu olumsuz havayı dağıttı, iki ülke ilişkileri yeniden rayına oturdu. Özellikle uzun yıllardan bu yana Türkiye ve Rusya arasında sağlam köprüler kurulmasını sağlayan inşaat sektörü yeniden ateşlendi. Demircisinden, çimentocusuna; boya imalatçısından, inşaat işçisine kadar inşaat sektörünü oluşturan her eleman iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin olumlu etkilerini hissedecek. Sektörün kendi içinde girdiği bu hareketlenmeye bağlı olarak yatırımlar da artış gösterecek” ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde