Türkiye İMSAD tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleşti
05 Aralık 2013 / emlakwebtv
Ülkemizin önde gelen 75 inşaat malzemesi sanayi firması ve 29 sektörel derneğin çatı kurumu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleşti. Türk inşaat sanayinin devlerini buluşturan zirvenin bu yılki ana teması Güvenli Yapı ve Kentsel Dönüşüm oldu. Zirve’de “Güvenli Yapılar” konusu tüm yönleri ile gündeme taşındı.
Zirve’ye çok sayıda yerli, yabancı konuk ve sektör temsilcisi katıldı
5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Dündar Yetişener’in ev sahipliğinde, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açılış konuşmaları ile başladı. Türkiye İMSAD tarafından, inşaat sektörünün geleceğine ışık tutması amacıyla hazırlanan ‘Sürdürülebilir, Güvenli, Çağdaş Yapılar ve Kentsel Dönüşüm’ konulu, ‘Güvenli Yapılar Yol Haritası 1’ raporunun tüm yönleriyle gündeme taşındığı Zirve’ye çok sayıda yerli, yabancı konuk ve sektör temsilcisi, uzmanlık konularda yaptıkları konuşmalarıyla katıldı.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkan Vekili Mahmut Küçük, Tekfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özdemir, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, Türkiye’nin uluslararası ödüllü mimarları Hasan Çalışlar ile Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, yapı bilgi modellemesi konusunda dünyanın önde gelen danışmanlarından 3-im Başkanı Edmondo Occhipinti, Sürdürülebilir Binalar Destek Merkezi Kurucu Başkanı ve enerji verimliliği stratejisti Ronald Rovers ile uluslararası projelerdeki uzmanlığıyla tanınan Avrupa Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Kurucu Başkanı Chris Hamans, Zirve’nin panelistleri olarak konuşma yaptılar.
Gazeteci Yazar Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı zirvede, Kentsel Dönüşümün Hukuki, Sosyal ve İşlevsel Yönü, İnşaat Sektöründe Malzeme Geliştirme Teknolojileri, Kentsel Dönüşümde Denetim ve Finans, Bilgi Modellemesi ve Entegre Projeler ile Sürdürülebilir Yapılar, tüm yönleriyle gündeme taşındı.
Yetişener: “Köklü sanayici üyeleri ile Türkiye İMSAD 30’uncu yaşında daha güçlü”
Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, inşaat sektörünün ulusal ve uluslararası küresel liderlerini buluşturan Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin gerçekleşmesini destekleyen, bu yolla ülkemiz ekonomisi ve inşaat sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,
Türkiye İMSAD’ın ülke ekonomisi içindeki konumunu anlattı. 50-60 yıllık köklü geçmişe sahip olan sanayici üyeleriyle Türkiye İMSAD’ın 30’uncu yaşını kutlayacağı yeni yıla daha güçlü bir performansla girdiğini belirten Dündar Yetişener, “Her biri kendi alanında küresel marka olan ve inovatif sanayi ürünleriyle dünya pazarlarında ülkemizi birinci lige taşıyan Türkiye İMSAD üyeleri, bugün dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli kilometre taşları olmuşlardır” dedi.
İnşaat malzemeleri ihracatında sektörün bu yıl 22 milyar dolara ulaşarak bir önceki yılı aşacaklarını belirten Yetişener, bu ihracatın yüzde 75’inin Türkiye İMSAD üyelerince gerçekleştirildiğine işaret etti. Yetişener, “Türkiye’nin 2023 ihracat hedefi olarak belirlenen 500 milyar doların yüzde 20’sini, yani 100 milyar dolarını bizler inşaat malzemesi ihracatıyla karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Yetişener: “İnşaat sektörü 2014’de yüzde 4-5 arasında büyüyecek”
2014 yılında, inşaat harcamalarının içinde olduğu özel sektör yatırım harcamalarında yüzde 5,6 büyüme hedeflendiğini, kamu yatırım harcamalarında ise yüzde 3,7 gerileme beklendiğine işaret eden Dündar Yetişener, “2014 yılında özel sektörün sürükleyiciliği ile inşaat sektöründe yüzde 4-5 arasında büyüme bekliyoruz” dedi. Yetişener, şöyle devam etti: “Ülkemiz ekonomisinin itici gücünü oluşturan stratejik bir sektörün en büyük bileşenlerinden biri olan Türkiye İMSAD, üyelerinin üretici konumundan aldığı güçle sektöründe kuralların oluşmasına katkı sağlamayı toplumsal sorumluluğu olarak görmektedir. Bu amaçla hazırladığımız ve sizlerle paylaştığımız Güvenli Yapılar Yol Haritası 1 raporunun, sektörümüzün ve ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasında önemli bir fonksiyon üstleneceğine inanıyoruz” dedi.
Yetişener: “Her şeyi devletten beklemeyen bütüncül bir sistem oluşturmamız şart”
Yetişener, ülkemizde, güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapılar için Yapı Yasası’nın yasalaştırılmasına, bina tasarımını da kapsayan tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Her şeyi devletten beklemeyen, denetimin de içinde olduğu bütüncül bir sistem kurulması, güvenli ve çağdaş yapıların inşası için şarttır. Ekonomi tarihimizin en önemli hamlesi olan kentsel dönüşümün başladığı bu dönemde, kamu, sivil toplum ve tüm paydaşlar iyi bir işbirliği iklimi oluşturarak bu hamleyi, güvenli ve sürdürülebilir yapı için fırsata çevirmeli, bu dinamiği birlikte harekete geçirmeli ve bu sinerjiyi tüm sektöre yaymalıyız” diye konuştu.
Enerji Bakanı Taner Yıldız ‘Enerjimizi Boşa Harcamayın’ kamu spotu lansmanını yaptı
Türkiye İMSAD’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan “Enerjimizi Boşa Harcamayın” konulu kamuoyunu bilinçlendirme kampanyası kapsamında hazırlanan kamu spotunun lansmanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yapıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 2012 yılının başından itibaren ‘Enerji Verimliliği’ seferberliği başlattıklarını belirten Bakan Yıldız, konutta, sanayide, evlerde, aydınlatmada kısacası hayatın her alanında küçük adımlarla büyük tasarruf etme imkânlarının adımlarını attıklarını belirtti. Yıldız, “Enerji Verimliliği kültürünü her alanda yaygınlaştırmak ve öncelikli politika haline getirmek Bakanlık olarak en önemli hedeflerimizden biridir” dedi.
Binalarda 1 Ocak 2011'den sonra yalıtımı olmayan herhangi bir binanın ruhsat alma imkânını ortadan kaldırdıklarını hatırlatan Taner Yıldız, Türkiye'de yalıtıma muhtaç yaklaşık 17 milyon adet hane olduğunu, yeni binalarda ise herhangi bir problemin bulunmadığını söyledi. Yıldız, “asıl yapılması gereken, mevcut binalarımızı eski hallerinden kurtarmaktır” şeklinde konuştu.
Yıldız: “150 kamu binasının yalıtımı ile 45 milyon liralık tasarruf bekliyoruz”
Kamuda yalıtımın ilk adımını Bakanlık olarak kendilerinin attığını, bundan sonra 150 kadar kamu binasının yalıtımıyla yaklaşık 45 milyon liralık enerji tasarrufu hedeflediklerine dikkati çeken Taner Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binamızda yaptığımız çalışmada yaklaşık yüzde 46'lık bir verim elde edildi. Bunu elde etmek için camların çift cam olması, duvarlarda da yalıtım yapılmış olması şartı var. Yuvarlak bir hesapla yarı yarıya tasarruf ettiğiniz bir işlem aslında yatırımcı içinde, kamu içinde, özel sektör kullanıcıları için de karlı olacak. Biz bu anlamda Bakanlık olarak tasarrufun ve verimlilik kültürünün oluşmasının, yerleşmesinin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarımızın da bu sürece aktif katılımını sağlayacak ve hedeflerimize birlikte ulaşacağız.”
Yetişener: “Enerji harcamalarının yüzde 40’ı binalarda kullanılıyor”
Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener de konuşmasında, sektör hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla, enerji ve güvenli yapı konusunda kamuoyunu bilinçlendirme kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyanın ilk adımını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleştirmekten son derece memnuniyet duyduklarını belirtti. Ülkemizde toplam enerjinin yüzde 40’ının yapılarda kullanıldığını, oysa bu miktarın yüzde 40’lara varan kısmının doğru tasarlanan yapılar ile tasarruf edilerek, ülke ekonomisine yılda 12-15 milyar dolar tutarında katkı sağlanacağını söyleyen Yetişener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya inşaat malzemesi ihracatında 5.sıraya ulaşmış inşaat malzemesi sanayicileri olarak, uluslararası arenada ödüller kazanan değerli tasarımcılarımız, dünya sıralamasında ikinci olan başarılı müteahhitlerimize, ‘gelin artık enerjimizi boşa harcamayalım, doğru sistemi hep birlikte kuralım’ diyoruz. İhtiyacımızın yüzde 70’ini dışarıdan karşıladığımız enerjide tasarruf yoluna giderek, en büyük kalemlerden biri olan ülkemiz cari açığının düşürülmesine destek olalım. Sadece özel sektör değil, kamu kesimindeki yasa koyucular, denetleyiciler, bürokratlar, akademisyenler tüm taraflarla birlikte, güvenli yapı iklimi için gerekli ortamı birlikte oluşturalım ki, hem insanlarımız, hem sektörümüz sağlıklı yaşasın.”
Güvenli Yapılar Yol Haritası’ndan satırbaşları
Zirve’nin ana konusu olan Güvenli Yapılar Yol Haritası raporunda öne çıkan bazı satırbaşları ise şöyle sıralanıyor: -Standartlarda ve denetimlerde ciddi karmaşa yaşanmaktadır. – Ülkemizin acil ihtiyacı olan Ulusal Bina Yönetmeliği hayata geçirilmelidir. - ‘Güvenli Bina Belgesi’ zorunlu olmalıdır. - Yürürlükte olmayan hayati öneme sahip yönetmeliklerin düzenlenmesi gerekmektedir. - Revize edilmesi gereken yönetmelikler bulunmaktadır. - Türkiye’nin Eurocode uyum önemlidir. - AB uyumu sağlanan malzeme kriterlerin şartnamelerde kullanılması gerekmektedir. - Şartnameler, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygun değildir. - Standartların geliştirilmesinde eksiklikler giderilmelidir. - TSE hem uygunluk veren hem kontrol yapan kurum olmamalıdır. - Yenilikçi ürünlerin kullanılmasında kota getirilmesi yerli sanayiyi teşvik edecektir. - Su yalıtımı zorunluluğu getirilerek bina güvenliğine katkı sağlanmalıdır. - Isı, su, ses ve yangın yalıtımında Türkiye standartların gerisinde bulunmaktadır. - Haksız rekabeti önlemek için CE ve G işaretli üretim denetlenmelidir.“
5. Uluslar arası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin bu yılki sponsorları arasında; Baymak, BASF, İMMİB, Lineadecor, Çimsa, Duravit, Nuh Çimento, Saint Gobain Rigips, Tepe Betopan, Trakya Cam, Wilo, Fibrobeton, Emlak Konut GYO, Ytong, Hürriyet, CNBC-e, Capital, Ekonomist, Escarus ve Bimeks yer aldı. TOBB, TİM, TÜSİAD, ÇEDBİK, GYODER, İNTES, KALDER, KONUTDER, SKD, TMMMB, TMB ve YAD ise zirveyi destekleyen kurumlar oldu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde