Belediye Gelir Kanunları kapsamında yer alan ve yapı kullanma iznini almak için ödenmesi gereken bir harç türü olan İmar harcı nedir?, İmar harcı ne kadar? harç muafiyeti, imar harcı hesaplama hepsi ve daha fazlası haberimizde...
Herhangi bir inşaat prrojesi, yapı kullanma izni ile inşaat ruhsatı olmaksızın inşa sürecine başlayamaz. Belediyeler tarafından her yıl başında duyurulan imar harçları, inşaat projesi olan müteahhit ve yatırımcıları ilgilendiriyor. 2018 imar harçları da her yıl olduğu gibi yıl başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklandı.
İmar harcı, Belediye Gelirler Kanunu gereğince ödenmesi gereken harçlar arasındadır ve yapı kullanma izni alabilmek için ödenmesi gerekir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından açıklanan ve 2018 yılı boyunca geçerli olacak imar harcı tutarlarında bin metrekareye kadar olan konut inşaatları için 30 kuruşluk bir zam yapıldı. Buna göre metrekare başına ödenecek yapı kullanma izin belgesi harç bedellerinde 2017 yılında bin metrekareye kadar olan konut-rezidans yapıları için alınan 3,03 TL ücret, yeni yılda 3,33 TL olarak belirlendi.
Konut ve rezidans tipi inşaatlar için belirlenen bu birim fiyat, bin metrekareden 15 bin metrekareye kadar 3,60 TL, 15 bin metrekareden 50 bin metrekareye kadar 3,73 TL, 50 bin - 100 bin metrekare arasında 4,13 TL ve 100 bin metrekare üzerindeki yapılar için ise 4,66 TL olarak açıklandı. Yapı yoğunluğu oranlarında ise 5 bin metrekareye kadar konut inşaatlarının öne çıkmasından dolayı 3,33 ve 3,60 TL olan harç ücretlerinin daha sık kullanılması bekleniyor.
Otel, alışveriş merkezi, iş merkezi gibi projelerin de imar harçları düzenlendi. Genişliği bin metrekareyi bulan konut dışı yapılarda yeni yıl ile birlikte imar harcı metrekare başına 4,93 oldu.
15 bin metrekare yapılarda 5,19 TL,
15 bin - 50 bin metrekare arasında 6,26 TL,
50 bin - 100 bin metrekare arasında 7,33 TL,
100 bin metrekare üzeri büyük projelerde 8,79 TL olarak belirlendi.
Özel hastane, okul, üniversite, özel hizmet binaları ve sanayi yapıları gibi yapılar için de imar harcı metrekare başına 2,53 TL olarak belirlendi.
Dernek, yurt, kültür binası gibi yapılar için 0,8 TL, tarım amaçlı kullanılacak yapılar için ise 0,34 TL olarak açıklandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde