Hollanda'nın dev ihalesini Rönesans kazandı

Hollanda Rotterdam'da uygulanacak A24 Blankenburg-Verbindin ihalesi geçici olarak Rönesans tarafından satın alınan Ballast Nedam ile DEME- Macquarie konsorsiyumuna verildi.

Rönesans Holding, satın aldığı Hollandalı İnşaat şirketi Ballast Nedam aracılığıyla önemli bir yatırıma daha imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce Alpine Bau şirketinin İsviçre iştiraki Hergiswil ve Alman Heitkamp firmalarını satın alan, bunlar sonucunda da Zürih ve Milano'yu birbirine bağlayan Goothard Base Tüneli'ni inşa eden Rönesans Holding, şimdi de Rotterdam'da bir dizi alt yapı etabından oluşan büyük bir yatırımı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hollanda Roterdam'da uygulamaya alınacak proje, yol ve tünel bölümlerinden oluşacak. A24 Blankenburg-Verbinding ismini taşıyan proje, kuzeyden güneye uzanan A20 hattı üzerinden, Vlaardingen’in batısına doğru uzanacak ve  Krabbeplas boyunca, Nieuwe Waterweg’in (‘het Scheur’) altından ilerleyecek. Rozenburg’un doğusunda A15’e bağlanan proje ayrıcaiki kavşağın (A24’ün A20 ve A15’e) inşaasından ve A20’nin A24 ile Kethelplein arasında genişletilmesinden oluşuyor

Rönesans'dan Hollanda'ya 1 milyar euroluk proje uygulaması

Hollanda'nın en merkezi alanlarından biri olarak kabul edilen Rotterdam'da hayata geçirilmesi planlanan A24 Blankenburg-Verbinding ihalesinin kazananı belli oldu. İhaleyi Rönesans çatısı altında bulunan Ballast Nedam ve DEME-Mecpuarie konsorsiyumunun kazandığı açıklandı. Hollanda Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, A21 A24  Blankenburg-Verbinding Kamu-Özel Ortaklığı projesinin mevcut ve yeni altyapı tasarımından oluştuğu belirtildi. Türkiye'deki sağlık yatırımları deneyimini yeni proje ile uluslararası alana taşıma olanağı bulan Rönesans ve içinde bulunduğu konsorsiyum böylece, yatırımın işletmesini 20 yıl boyunca üstlenme hakkı elde etti. Proje ile birlikte Hollanda'nın diğer kentleri ile çevre bölgelerin Rotterdam'a erişiminin önemli ölçüde kolaylaşması bekleniyor.

Tüm dünyada Türkiye'yi temsil etmek

Nihai sözleşmenin herhangi bir itiraz sunulmaması halinde kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, projenin Rotterdam Bölgesi'nin 2020-2040 dönemini kapsayan master planı çerçevesinde oluşturulduğuna dikkat çekti. Düzyol, Hollanda'nın sosyal hayat ve ekonomisi açısından büyük önemi taşıyan bu projede yer almanın Rönesans açısından gurur verici olduğunu belirterek: "Rönesans olarak Türkiye’nin sağlık dönüşümünde rol alacak önemli PPP projelerine de imza atmayı sürdürüyoruz. Şimdi bu deneyim ve bilgi birikimini Avrupa’ya taşımanın mutluluğu içindeyiz. Proje bedeli yaklaşık 1 milyar euro olacak." ifadelerini kullandı. 

 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR