Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne ilişkin imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Planlar 21 Mart tarihine kadar askıda kalacak.
Kamuoyunda Haliçport olarak bilinen Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne ilişkin imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.Projenin 1. etabındaki Taşkızak ve Camialtı Tersanelerine ilişkin askıya çıkan planlara, 21 Mart tarihine kadar itiraz mümkün olabilecek.
Dolgu alanı iddiası
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni planlarda toplam 14 bin 89 metrekarelik dolgu alana 4 bin 159 metrekarelik ilave kısımların ekleneceği belirtiliyor. Haliç üzerine inşa edilecek dolgu alanlarının genişliği ise, şehir plancıları tarafından "Haliç'in doğal ve tarihi dokusuna" zarar vereceği gerekçesiyle eleştiriliyor. Projeye ilişkin olarak Mimarlar Odası İstanbul büyükken Şubesi tarafından açılan dava halen devam ediyor. Davada mimarlar projenin kamu yararına ve hukuka açıkça aykırılık teşkil ettiğini iddia etmişti.
Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi
2013 yılında Haliç üzerinde bulunan tersaneler için açılan ihaleyi 1.3 milyar dolar karşılığında Sembol UUluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otel konsorsiyumu kazanmıştı. Toplamda 49 yıllık Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecek proje kapsamında Fatih Sultan Mehmet döneminden kalma tersaneler de Ekim 2014 tarihinde boşaltılmıştı. Projeye ilişkin yeni düzenleme ise Mart 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın araziyi "özel proje alanı" olarak ilan etmesiyle yapıldı.
Haliç Yat Limanı etapları
- 1. Etap: Tarihi sit alanını kapsıyor: Ticaret, turizm, ibadet alanı gibi fonksiyonları içeriyor.
- 2. Etap: Deniz tarafında kalan alanları kapsıyor
- 3. Etap: Özel Proje alanı dışındaki zindan arkası mezarlığı ve par alanını kapsıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde