Haliç’te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor

Son dönemlerde adını Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi ihalesiyle duyuran Haliç’teki değişim süreci aslında daha öncesine dayanıyor. Bölgedeki yeni projeleri ve değişimi TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Asena Güngör’e sorduk

22 Mart 2014 / Posta Gazetesi

İstanbul’un nadide bölgelerinden biri olan Haliç’te değişim rüzgarları esiyor. Son dönemde adını en çok Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesiyle duyurmuş olsa da aslında bölgedeki değişim süreci daha öncesine dayanıyor. Cengiz İnşaat - Taca İnşaat - Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım - Ekopark Turizm - Fine Otelcilik ortak girişim gruplarının katıldığı ihaleyi ikinci etapta kazanan 1 milyar 346 milyon dolarla Rixos Grubu'nun da sahibi Sembol - Ekopark - Fine Otel ortaklığı oldu.  İhale bölgesinde mevcut yapıların bir kısmının korunarak otel, ofis, ticari kompleks ve marinadan oluşan karma bir proje hayata geçirilecek.

Otel yatırımları hızlanıyor

Haliç’teki yeni projeleri ve değişimi anlatan TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Asena Güngör, bölgedeki otel yatırımlarına dikkat çekti. Piyalepaşa Bulvarı ve Bilgi Üniversitesi’ne cephesi bulunan Dolapdere Caddesi’nin otel yatırımlarını çekmeye başladığını ifade eden Güngör, Ofton İnşaat tarafından inşa edilmeye başlanan 4 yıldızlı Hilton Garden Inn’in bu projelerden biri olduğunu belirtti. “2011 Aralık ayında Amplio tarafından faaliyete geçirilen, Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn, konumu, mimari özellikleri, Leed Gold sertifikasıyla Haliç’in ilk markalı otel yatırımıdır” diyen Güngör, 440 yatak kapasiteli otelin bölgedeki ilk yatırımlardan biri olarak öne çıktığını dile getirdi.

Güngör, sözlerine şöyle devam etti: “Piyalepaşa’da ayrıca Polat Holding’in de Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme A.Ş ile bir karma kullanım projesi geliştirmeyi planladığı öğrenilmiştir. Polat Holding’in bu karma kullanım projede konut otel ve ofis fonksiyonlarını barındıracağı söylenmektedir.”

Kuveytliler Haliç’e akın ediyor

Mütekabiliyet Yasası’yla Haliç bölgesinde de yabancı yatırımcı hareketliliği yaşandığını belirten Asena Güngör, özellikle Kuveytli yatırımcıların akın ettiği bölgede arsa fiyatlarının 15 milyon dolara kadar yükseldiğini söyledi. Güngör, “Yabancı yatırımcı akınının devam etmesi bölgedeki fiyatları artırmış olup arsaların metrekareleri zaman içinde 3 bin 500 liradan 10 bin liralara kadar çıkmıştır. Bölgede 5 milyon ila 15 milyon dolar arasında denize nazır yerlerde arsa bulmak mümkün” dedi.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül’de düzenlenecek

Suudi Prens Emlak Fuarı’na geliyor

Tema İstanbul yeniden Emlak 2014’te

Terra Ataşehir’de dönüşüm avantajı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR