1 Temmuz'dan itibaren günübirlik konut kiralamalarında tahsilatların banka ve benzeri aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilmesi zorunlu hale geliyor
Konutlarını günübirlik olarak kiraya veren mal sahipleri, 1 Temmuz'dan itibaren tahsilatlarını banka ya da benzeri aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirme zorunluluğuna tabi oluyor. Benzer yasa günübirlik araç kiralayan firmaları da bağlayacak. Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen bu mevzuat, kayıt dışı gelirlerin kontrol altına alınmasını amaçlıyor.
Günübirlik kiralamalarda tahsilat zorunluluğu
Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni mevzuata göre Temmuz ayından itibaren günübirlik araç ve konut kiralamalarında tahsilatlar banka ya da aracı kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Düzenlemede hizmet bedelleri ne olursa olsun banka ya da benzeri aracı finansal kurumlar üzerinde işlemler gerçekleştirilecek ve kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yollar kullar kullanılabilecek.
Uymayanlara 1.400 TL'den az olmayacak şekilde ceza verilebilecek
Yeni mevzuata uymayan kişiler ise cezai müeyyide ile karşı karşıya gelecek. Yeni düzenlemenin başlayacağı 1 Temmuz ve sonrasında kişi ya da kurumlar, mevzuatın gerekliliklerini yerine getirmezlerse mükellefiyet durumuna göre 350 TL ile 1.400 TL'den az olmayacak şekilde değişen cezalara muhatap olacaklar.
Sektörü kayıt altına almanın önemi
Günübirlik kiralamalara ilişkin bu düzenlemenin sektörü kayıt altına alma hususunda doğru bir adım olduğuna dikkat çeken Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu - TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, konutların bu periyotlarda kirala verilmesinin kangren haline gelen bir konut niteliği taşıdığını söyledi. Taylan günübirlik kiralama konusunda başıboşluk bulunduğunu ve düzenlemenin uzun süredir gündemde bulunduğunu da hatırlatarak " Alınan önlemler, kiralamaların kayıt altına alınması ve konutların kime verildiği konusunun tespiti yanında verginin kayıt altına alınması da çok önemli bir adımdır..." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde